úterý 20. března 2018

Háčkovaná deka

- konečně hotová.
Tak jsem o víkendu dokončila svého letitého kostlivce.
Deku jsem začala háčkovat na začátku roku 2015. Teda to jsem ale pomalá. Původně měla být k Ježíšku téhož roku, ale nějak jsem jí nestihla dokončit a tak se odsouvala a odsouvala, až teď je konečně hotová (dala jsem si závazek, že ji dokončím do konce března tohoto roku, takže jsem to splnila a ještě mám k dobru 14 dní).
Tak tady ji máme - mého strašáka.
 Tyto háčkované čtverečky jsou moje oblíbené.
 No a na poslední fotce máme deku v celé své kráse - lépe vyfotit nešla.
Původně jsem plánovala menší, ale nějak jsem háčkovala a háčkovala a vzniklo tato deka.
Deka má rozměry 140x170. Takže ji lze využít jako deku či přehoz přes postel. Snad Myšákovy vydrží hodně dlouho.
No a tady máme co zbylo. Dvě celá klubíčka a dvě menší klubíčka. Ty využiji na ponožky.
No a z čeho je vlastně deka uháčkovaná?
Je to Sportivo Cotton od Vlnapu. Kupováno v akci v roce 2014. Koupila jsem tehdy právě na deky pro moje zlatíčka - 2 kg. Myslela jsem si, že jim uháčkuji malé dečky na přikrytí a vlna bude stačit. No ale jak jsem neustále oddalovala jejich dokončení, tak nakonec vznikla deka pouze jedna a na druhou jsem koupila v akci opět u Vlnapu vlnu novou.
Takže vlna je Sportivo Cotton - je to 48% bavlna, 39% vlna superwash a 13% polyamid.  Barva je modromodrá č.8462 - našla jsem lístek od celého balíku.
Vlna se v akci prodávala po 0,5 kg za myslím 250 Kč. Takže cena super. Byl to výprodej. Poté už jsem tento typ ponožkovky neviděla.
Vlastně jsem v letech 2014 a 2015 koupila ještě asi 4 další druhy ponožkovky Sportivo Cotton, ale od té doby už je na stránkách nemají. Asi to byly staré zásoby a už ji nevyrábí.
Plete se z ní docela dobře a i hřeje - babi a mamča mají ze Sportiva Cotton nějkolikatery ponožky.
No a teď už intenzivně pracuji na dece druhé pro moji Rozárku. Až na barvu bude úplně stejná. Jsem na začátku, tak mi držte palce, ať ji stihnu dokončit do prosince. Můžu háčkovat pouze večer až děti usnou nebo když nejsou doma - aby měli nějaké překvapení.




2 komentáře:

  1. Terezko, můžeš mi povědět, kdy stíháš být taková akční? S dětma a domácností na nás chrlíš nové výrobky.... Nechápu, jak to zvládáš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jano taky se sama divím. Většinou háčkuji či pletu večer při sledování TV. Občas i odpoledne, když se děti koukají na TV. Během učení s Rozárkou také pletu. Pletu i na návštěvách. Příbuzní už si zvykli, že přijdu na návštěvu, vytáhnu pletení či háčkování a pracuji. No a vzhledem k tomu, že pletu už opravdu hodně dlouho, tak jsem vypletená, jde mi to rychle a když pletu bez vzoru, tak se na to nemusí zas tak často koukat. No a zrovna tuto deku jsem dělala od ruku 2015 - takže zas tak rychlá nejsem.
      T.

      Vymazat