sobota 30. března 2013

Ponožky - část 2

Tak jsem konečně dodělala velikonoční výzdobu a vrhla se opět na ponožky pro moji drahou polovičku.


Dopletla jsem chodidlo a konečně jsem začala dělát nártovou část a patu. Zatím stále pletu na jedné kulaté jehlici a pořád mě to baví.
Až dodělám tento pár, tak mám ještě jedno klubko modré a jedno klubko modré melírované. Ještě mě čekají tedy 2 páry pro moji drahou polovičku k Vánocům. Pak se vrhnu na svoje - teda pro sebe mám v plánu udělat podkolenky nebo  nadkolenky. V zimně je mi jenom v ponožkách zima a tak nosím kupované podkolenky, ale občas mě nahoře škrtí. Tak si udělám pletené - rozhodně zahřejí víc.

2 komentáře:

  1. Ahoj Terko, díky za zveřejnění bezva návodu. PŽ nemám a o pletení dvou ponožek na kruhové jehlici jsem nikde neslyšela a ani nečetla:-) až na tvém blogu. Chystám se na rukavice bez prstů a ty bych mohla zkusit uplést na kruhové jehlici také. To mám dnes ráno radost:-) i když je venku opět bílo, nějak jsem to pletení na čtyřech jehlicích odkládala a odkládala.... ahoj a hezké svátky. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko, já osobně vše, co se má plést na čtyřech jehlicích pletu na kruhové a vlastně já pletu jenom na kruhových jehlicích. Šálou počínaje, svetry a čepičkami konče. Mám sice doma docela dost normálních rovných jehlic,ale nepoužívám je. Dřív jsem na nich pletla,ale bolela mě krční páteř a pořád jsem je musela rovnat. Takže ať žijí kruhové jehlice.

      Vymazat