středa 21. září 2016

Ponožky, svetr, knížka aneb YARN ALONG 91

Poslední 3 týdne mi pletení moc nejde.
Copak o to, chuť by byla, ale ruka mi stávkuje.
Před 3 týdny jsem byla na očkování proti tetanu - teď se injekce aplikuje do ramene.
No a od té doby mě ruka bolí.
V noci jsem první týden skoro nemohla bolestí usnout, oblékání byl pro mě hotový horor.
Teď po 3 týdnech ruka stále pobolívá, sice už můžu v noci spát - budím se max. jednou za noc, ale stejně to není to pravé. Ovšem dnešní noc byla horor. Ruka bolela a já jsem byla 3x za noc vzhůru.
Snad už to přestane. Jinak nevím co budu dělat - jsem nevyspalá a pak jsem po ránu docela dost protivná.
To víte, domácnost - hlavně věšení prádla mi moc nepřidá - abych mohla ruku zvednout, musím si pomoc druhou a i přesto mě ruka bolí.
Takže sice se snažím plést, ale moc toho nestihnu.

Takže co jsem tedy stihla.

Dopletla jsem další pár ponožek - tentokrát jsou to moje a dostanu je od Ježíška.
Vím zní to divně, že si pletu sama sobě ponožky, ale od loňska jsem zavedla takovou tradici, že všichni dostaneme alespoň jeden pár ručně pletených ponožek. Takže si je musím uplést.
Děti ví, že pletu ponožky pro Ježíška - ještě stále věří na Ježíška. No a protože Ježíšek je chlap a ty jak víme většinou nepletou, tak to dělají hodné maminky.
Pleteno na jedné kruhové jehlici obě najednou a to od špičky.
Vlna - Sportivo od Vlnapu.
Jo mimo chodem, koukala jsem na Vlnap a má tam teď tak nádherné ponožkovky.
Škoda, že je mám nasyslené doma.
Hned bych nějakou koupila, ale mám cca 10-15 klubíček, takže nic kupovat nemůžu - až vypletu. Už se mi nikam nevejdou.
Jehlice kruhové č.3

Pak jsem nahodila na Ježíškovské ponožky pro dranou polovičku.

No a pro sebe mám už cca 2 týdny rozpletený svetr.

Neustále pletu a pak pářu.
Nevychází mi počet ok.
Tak snad už se konečně trefím.
Jak bude vypadat zatím neprozradím, ale vlna je Malabrigo Arroyo - Coffee Toffe od Vlněných sester.
Moje první Malabrigo a plete se z něj úžasně.

Jo jak já bych nakupovala vlny, ale mám teď stopku.
Musím zpracovat syslírnu a až se zmenší, tak budu nakupovat.
Určitě to bude i nějaké Malabrigo a také bych chtěla vyzkoušet Schoppel wolle - ty vypadají úžasně - jen ta cena je malinko vyšší než jsem zvyklá.
Dřív jsem kupovala akryl - to bylo když jsem začínala plést, ale vlastně i nedávno tak cca 4-5 let zpátky na některé čepice než jsem objevila Merino od Vlnapu - není to 100% vlna, ale na dětské čepičky a svetříky se mi zdá poměr cena a kvalita docela slušný. Pak jsem objevila Drops a to bylo jiné kafíčko. Tam jsem neodolala a při akcích předloni jsem nakoupila slušnou zásobičku vlny. No a teď jsou to Vlněné sestry. Ty mají úžasné vlny. Takže přestávám syslit, šetřím penízky a pak koupím krásná klubíčka od Vlněných sester nebo z Dorpsu.

No a na čtení teď nemám moc času.
Začala škola a mě se nějak doma kupí práce.
Takže rozečtena stále stejná knížka

A s Rozárkou čtu Anička a básnička od Eduarda Petišky - tedy čte ta moje Rozárka a já jí kontroluji.
Anička a básnička
No a pokud vyjde čas, tak před spaním čtu

Klikněte na obrázek pro zvětšení v novém okně

7 komentářů:

  1. Dobrý večer pani Tereza. Vaše ponožky sú perfektné. Zatiaľ som plietla len na 2 ihliciach a veľmi ma laka pletenie na kruhovej ihlici. Hľadala som návod,ale som nenašla,ani knihu v kníhkupectve. Chcem Vás poprosiť,či by ste mi nevedeli poradiť. Chcela som Vám napísaťna mail,ale na Vašom blogu som ho nenašla. Budem Vám veľmi vďačná za odpoveď. Ďakujem. Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Magdo, jak už jsem někde psala, tak jsou to vlasně dva návody. Jeden je z Praktické ženy - nahození špičky a druhý pak pokračuji podle Sabrina speciál - ponožky.
      Pokud chcete tak mi do komentáře napšite mailovou adresu a já Vám pošlu oskenované stránky návodu podle kterých pletu.

      Vymazat
    2. Dobrý deň Terezka,veľmi ste ma potešili odpoveďou.Ďakujem ze Vašu ochotu. Môj mail: magdadankova@centrum.sk Prajem krásny deň.Magda

      Vymazat
  2. Ahoj Terezko, to je divné, že tě ruka stále tolik bolí! Přeji, ať bolest co nejdříve pomine a ty můžeš pokračovat v pletení svých úžasných ponožek! D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsem četla u Aničky, že máte nějaký problém se školou. Zkus vypátrat, jestli malému někdo neubližuje. Předpokládám, že chodí do družiny. Děti jsou různé a vychovatelka si toho při sebelepší vůli nemusí všimnout. (Vím, o čem mluvím.)

      Vymazat
    2. Děkuji, ruka ještě bolí ale už méně. Měla jsem opravdu hroznou reakci a to moje věšení prádla jí asi taky nepomohlo, takže teď jsem začala věšet místo na šnůry na balkoně (co jsou v cca 190cm) tak na sušák. Asi to pomáhá, ruka pobolívá už méně. Hledala jsem na netu a psali tam, že jim bolela i 3 týdny a někomu ještě cca po půl roce od očkování pobolívala. No jo tetanus není nic hezkého.
      Jinak asi jsem to špatně napsala. Malý chodí 3 rok do školky. Letos přestoupil z dolní třídy do horní (větší děti). Má jiné paní učitelky - které ovšem zná. Školka je to malá pro cca 50 dětí a 4 učitelky. Takže venku je hlídají všechny. Na ubližování jsem se ptala a nikdo mu neubližuje. Jeho štve, že nemůže být v dolní třídě, kde je jeho oblíbená paní učitalka a musí chodit do horní třídy. Nejhorší je, že brečí po tu dobu, co ho tam dávám - chce jít se mnou do práce, ale a pak už je prý v pohodě. Možná je to jenom tím, že o prázdninách byl hodně mimo domov s babičkama, většinou jsme se viděli jenom o víkendu a to někdy pouze jeden den. Prázdniny byly dost rozlétané a taky je to asi tím, že mu ještě není ani 5 let i když vypadá, že je starší, tak pořád je to ještě malý kluk. Snad se to časem podá. Možná jenom zkouší, kam až může u maminky dojít. Zatím i když je to nevýchovné ho uplácím obrázky aut. Když mě pustí do práce tak mu přinesu obrázek auta nebo obrázek k vymalování. Vím, že bych to němela dělat, ale zatím to funguje.
      T.

      Vymazat