úterý 18. června 2019

Bezprstové rukabice aneb první dárek pro Ježíška hotov

Tak místo nákrčníku pro taťku jsem dopletla dárek neteři pro Ježíška.
Jak jsem již na začátku roku psala, tak se snažím zlikvidovat nasyslenou vlnu neb bych chtěla zažít kupovat novou, ale dokud nezredukuji zásoby alespoň na 1/3 - ponožkovku nepočítám, tak nebudu kupovat nic.
Teď přišla řada na Merino od Vlnapu. V syslírně jsem měla posledních pár klubíček holčičí barvy a tak jsem nahodila na čepičku a nákrčník. Zůstala mi ještě žlutá klubíčka. Přemýšlela jsem, co z nich vytvořím a napadly mě bezprstové rukavice.
Loni jsem jich pletla docela dost - návod na ně najdete zde.
Takže tady je máme
Pletené na jehlicích č.3,5. Spotřeba cca jedno 50g klubíčko.
No a to co mi zůstalo, tak to jsem ani nefotila, ale od tmavo žluté nic a od světle žluté cca 1,5 - 2m.
Mise likvidace těchto klubíček úspěšně dokončena.
Na začátku projektu bylo cca 20kg vlny.......


a na konci....


set.

No a tady máme hezky celý set pohromadě


Snad se bude neteři líbit. Té mojí cácorce se líbí moc. Pro tu mám ale přichystanou jinou vlnu. Takže snad až budou o prázdninách po babičkách tak nahodím na čepičku i pro ni. Chci, aby to bylo překvapení.

Tak teď už přijde na řadu nákrčník pro taťku.

PS:
za necelých 14 dní jsou prázdniny a první dovolená - pojedeme po dvou letech opět k moři. Tak přemýšlím, co si vezmu sebou za klubíčka - zase ponožky nebo něco jiného. Svetr to určitě nebude. Uvidíme, snad mě napadne nějaký malý cestovní projekt.

No a co Vy? Už budete mít také dovolenou a berete si sebou také pletení?

2 komentáře:

  1. Milá Terezko, je to nádhera. Fakt. Moc povedené. Když jsem viděla klubíčka, říkala, že z toho asi nic moc nepůjde, ale přivedla jsi pár zbytkových klubíček k dokonalosti, jsi prostě šikulka. Sama nemám ráda plýtvání, ale bojím se barev, toto je moc povedené. Moc ti blahopřeji.
    Dnes jsem potěšila jednu šikulku ponožkami a košíkem k narozeninám a mám nahozeny bezprsťáky, byla jsem požádána, zda bych jedny upletla jako dárek, ale nevím, zda je do neděle stihnu, času je méně než bych si přála.
    Krásné ndy a krásnou dovolenou ti moc přeji a těším se na další zprávičky.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, taky jsem se toho bála, ale říkala jsem si, že 12 letá slečna divočinu vydejchá. Ono se to povedlo a nejraději bych si sadu nechala, ale přece jenom slečně bude slušet víc.
      Tereza

      Vymazat