pátek 14. června 2019

Vlna na nákrčník pro taťku

Jak jsem již psala, tak si můj taťka objednal nákrčník do auta. Zalovila jsem v syslírně a vytáhla chlapská klubíčka Merina od Vlnapu - modrošedá, šedá tmavá i světlá a pak malé klubíčko zelená.
Tak uvidíme, co z toho vznikne a co zůstane.

No a ještě přidám pár fotek kytiček ze zahrádky a okolí.

Tuto kytku již v kuchyni nemám. Vydržela přesně dva dny, než začala opadávat.
 Tuhle tu kytičku jsem dostla od mého Myšáka. Šla jsem na zahradu uklízet večer věci a malý stál se zahradnickými nůžkami u záhonu pivoněk a stříhal. Když jsem se ptala, co to dělá, tak mi odpověděl, že kytičku pro mou maličkost. Abychom to v kuchyni měli krásné.
Takže jsem kytičku měla cca 3 dny než opadala.
Jinak loni jsem měli ještě růžové, ale nějak nám vymizely. Ještě máme tmavo červené, ale zatím nekvetou. Tak snad za pár dní bude na stole jiná barvička.

Tento pohled na vlčí mák se nám naskytl při procházce se psem. Je jich sice málo, ale stačí to. Když ráno jedu do práce, tak kolem polí vlčí máky krásně lemují silnice. Je to krása, škoda, že nemůžu zastavit a tu krásu Vám vyfotit.
 No a na zahradě nám konečně začínají kvést růže.



Zrovna tato nám teď zdobí kuchyni.

2 komentáře:

  1. Terezko, krásné kytičky.
    Na nákrčník se těším.
    Úplně stejné pivoňky máme a kochala jsem se denně než opadaly venku.
    Do vázičky si trhám luční kvítí a pomálu, aby včeličky měly dost pastvy. Nějak mám dojem, že kytiček ubývá. Já kdysi jako dítko malé jsem mamince cestou ze školy denně trhala kytice lučních květin a stále bylo dost.
    Obidvuji tvé tvoření, v těch vedrech mi to moc nejde a sama jsem ze sebe nervozní, tvoření velmi uklidňuje.
    Krásné dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunku, tak já do vázi také kytky moc netrhám, ale tyto mi uválel déšť. Líbí se mi víc na záhonku než ve váze. Teď mám teda již týden v kuchyni jednu růžičku, utrženou na zahradě, ale to je tak max. co tam mám.
      Také jsem jako malá trhala na zahradě či louce kytky jak mamce, tak babičce. Opravdu těch kytiček ubývá. Zrovna posledních 14 dní obdivuji vlčí máky cestou do práce a z práce na kraji pole. Je to nádhera.
      Já teď pletu právě malé projekty - nákrčníky, čepice a pak začnu ponožky. Nic velkého, co by mi leželo v klíně.
      T.

      Vymazat