pondělí 18. listopadu 2019

Dort pro Myšáka

Už to budou skoro 2 měsíce co jsem pekla tento dort, ale nějak jsem ho sem zapomněla dát.
Letos jsem nepekla oblíbený RED VELVET CAKE, jako předchozí roky, ale Myšák chtěl dort perníkový. Tak jsem zadělala na perník. Původně jsem chtěla péct ve formě medvídka, ale formu jsem nenašla a tak jsem vzala koníčka - pro Myšáka velkého a pro Rozárku malého.
Koníčka si Myšák ozdobil sám.

Ještě zbylo těsto a tak jsem ze zbytku upekla perníkové maffny.
No a jelikož moje mamka perník moc nemusí, tak jsem ještě pekla piškotovou roládu.

Foceno na konci září.

Jo to bylo ještě krásně - dalo se sedět na zahradě, sluníčko svítilo a byla pohodička. Né jako teď, kdy je pošmourno, prší a je zima.
Tak to budeme muset ještě pár měsíců vydržet, než přijde jaro - né zimu mám také ráda, ale nemám ráda sychravý podzim. Krásný prosluněný podzim můžu, ale deštivý, mlhavý a pošmourný moc né.

4 komentáře:

  1. Malý Myšák je tvořivý po mamince! Krásně si dortík -koníka nazdobil!!! Určitě se oslava povedla ! Měj se moc hezky Terezko , i Tobě pečení musím pochválit. Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko děkuji.
      Jo Myšák je šikovný, ale.... To co ho baví mu jde a co ho nebaví, tak stávkuje - např. ve škole. Raději by 2 hodiny pracoval na zahradě, než aby přečetl jednu stránku :-).

      Vymazat
  2. Terezko, koníčky frčí i u nás. A perníčky též. Včera jsem pekla na Vánoce, ale asi budu zadělávat znovu. Za tu radost to stojí, viď.
    Krásné dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vánoční perníčky u más pečeme až po Mikuláši. Letos budu asi páct z dvojité dávky. Dětem moc chutnají a jsou vždy jako první pryč.

      Vymazat