úterý 31. srpna 2021

Svetr pro dceru

Další projekt hotový. 

V červnu jsem psala, že mám opět rozpracováno více projektů najednou. No a konečně se blížím do finále. Takže dneska je to 5/7 z rozpracovaných projektů a poslední projekt měsíce srpna.

Je to pistáciový raglánový svetr pro dceru. Rukávy jsem 2x párala. Poprvé, když jsem měla cca 2/3 - nějak se mi nelíbilo ujímání a podruhé celý rukáv. Dcera chtěla rukáv jinak. Špatně jsem pochopila její zadání.

No ale nakonec to dobře dopadlo a svetr je na světě.






Svetr je raglán pletený shora. Pletla jsem z BabyAlpakySilk od Dropsu. Barvička pistáciová č.7219Pletla jsem dvojitou přízí na jehlicích č.4,5. Někdo možná říká, proč používám tenkou vlnu a nekoupím si silnější. Důvodem je právě materiál použitý na BabyAplakuSilk - je to 70% alpaka a 30% hedvábí. Svetřík je úžasně jemný a zároveň krásně hřeje. Mohla bych plést jednoduše, ale já chtěla prostě silnější a zároveň úžasně jemný svetr.




3 komentáře:

  1. Pekny sveter a je zaujimave, ze na fotke bez postavy vyzera taky "nic moc" a na postave velmi pekne. Aj tie rukavy su krasne. A potesilo ma, ze tiez musite obcas parat. Ja som stale ako zacatecnik, pletiem len cepice, celenky a porad neco param.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji.
      Já pářu docela často, ale většinou se jedná jen o pár řad. Je to dáno tím, že pletu většinou bez návodu. Takže metodou pokusu a omylu.
      No a když už pářu hodně, tak jsou to buď špatně upletené rukávy nebo špatně upletený svetr. Letos jsme již dva celé projekty rozpárala a přepletla. Teď mám na jehlicích další. Upletla jsem svetr podle obrázku, 2x ho měla na sobě a zjistila jsem, že mi nesedí - úzké rukávy, ale hlavně široké tělo, které se mi nevejde do bundy. Takže pletu znovu a lépe.
      Pokud pletete čepice a čelenky, tak svetr není o tolik složitější. Jen je časově náročnější. Zkuste nahodit na jednoduchý raglánový svetr a uvidíte, že Vám to půjde.

      Vymazat
    2. Dekuji, no prave kvoli tej casovej narocnosti si sveter pre dospeleho neviem predstavit. I cepice mi trva dost hodin, nejak neviem pliest rychlo. A potom ked param, tak mi je to luto. Obdivujem vas, ze vyparate sveter a urobite si novy. To som nikdy nechapala, mne by to trvalo rok to prerobit. :) Ako dnes cepici pro syna, skoro komplet hotova a tesne nevychadza vlna. Doobjednavat nechcem, lebo mam ine typy v zasobe, ale ziadna sa k tejto nehodi. Holt zly odhad a musim vyparat a urobit pouze celenku. Svetry som plietla len 2 pre miminko, vcelku sa podarili, ale nevynosili sa moc vela. Urcite este nejaky pre syna casom skusim.

      Vymazat