pondělí 2. září 2013

Podzimní svetřík


Tak jsem zase po dlouhé době pletla. No a jak jinaka, než pro tu moji cácorku.
Na začátku léta, jsem zjistila, že odrostla svetro/kabátku. Jeden růžový sice má, ale nehodí se ke všem a tak jsou koupila světle béžovou vlnu a začala plést.
Opět jsem pletla raglánem z hora. Zjistila jsem, že nejlépe sedí a hlavně rukávy nám dlouhé tak jak potřebuji a ne jako u klasicky pleteného svetru.
Sedlo bylo  jasné - hladce. No a pak jsem původně zamýšlela copánkový vzorek nebo jenom hráškový nebo střídat hladce a obrace.
Kabátek se malinko rozšiřuje. No a nakonec vzniklo to co vzniklo. Mám z něho radost.
Ještě zbylo klubíčko. Tak pokud malá vyroste, tak na jaře napletu rukávy a můžeme vesele nosit dál.

2 komentáře:

  1. Dobrý den,prosim o radu,pletu vnucce svetrik,ale pletu jej od spodu na kulaté jehlici,je na propinani a nevim si ale vůbec rady,kdyz dopletu pod paže jak dal, můžete mi prosimporadit,nikdy jsem nakruhovych nepletla a vubec nevím jak se ujímá ten raglan, ještě vim ze musím uplect rukavy,ale pak uz nic...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den. Bohužel Vám asi moc nepomůžu. Já raglánové svetry pletu zásadně zhora. Takže asi moc neporadím. Teotericky by to mělo být tak, že upletete tělo, pak rukávy a pak vsadíte rukávy do již hotového trupu. Když to vezmu obráceně (o proti raglánu zhora) tak by to mělo být asi takto. Mělo by se uzavřít pár ok pro průramky (jak u trupu, tak i u rukávů). A pak upletete oka 1/2 předního dílu, pak by měl přijít rukáv, pak upletete oka celého zadního dílu, pak opět rukáv a nakonec dopletete druhou polovinu předního dílu. Ujímat by se mělo v každé druhé řadě a to tak, že spletete poslední oko předního dílu a první oko rukávu, pak poslední oko rukávu a první zadního dílu a takto pokračovat.
      Možná, když se kouknete na stránky firmy Drops, tak tam najdete návody. Tento ukazuje jak vsadit rukávy https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=7081&cid=24.
      Ještě mě napadlo uzavřít pro průramky pár oka a pak uplést odděleně. Poté uplést rukávy a všít do již hotového svetru.
      Asi jsem Vám moc neporadila.

      Vymazat