úterý 9. června 2015

Ohlédnutí

Začínám 5 měsíc v nové práci, 5 měsíců v práci po skoro 7 letech doma s dětmi. Nikdy mě nenapadlo, že to bude tak těžké vrátit se do práce. Přijde mi, že dny letí a já na nic nemám čas. Každý den má skoro stejný scénář:
ráno divoký boj s dětmi aby vstali, vypravit je do školky, doma něco málo poklidit a pověsit prádlo,
dopravit děti do školky a sebe do práce, 8,5 hodiny (někdy i déle) pobýt v práci, pak hurá domů a vyzvednout děti. Střídáme se s drahou polovičkou, ale ten má občas moc práce a tak zůstává v práci déle než já.
Doma si pohrát s dětmi, připravit večeři, uvařit jídlo na druhý den do práce - do kantýny nechodím,
sebrat z balkonu usušené prádlo, nakrmit děti, umýt a přečíst jim pohádku a pak je uložit do postele.
Vyžehlit prádlo, poklidit kuchyň a chvilku si s jehlicemi nebo háčkem sednout k televizi.
Pak jdu spát.

Přijde mi, že toho moc nestíhám, ale za tu dobu co jsem v práci jsem stihla vyrobit:
raglánový kabátekmám rozdělaný dárek pro sestru,
ušila dvě čelenky, napletla princezničce rukávy na svetru,
začala háčkovat dárky pro děti k Vánocům, ale asi těm příštím,
 upletla jarní čepičku pro Rázárku a pro Mišáka,
uháčkovala stojánek na tužky, dodělala zimní raglánový svetr,
upletla obaly na dětská pítka a dopletla baret.

Takže, když tak na to teď koukám, tak jsem toho stihla za ty 4 měsíce docela dost.
Takže nemám nárok si stěžovat na to, že vlastně nic nestíhám.

S prádlem válčím dál.
Ručníky jsou stále tvrdé, ale už je o o krapet lepší. Snad jednou budou měkoučké jako když je člověk koupí. Nechci používat sušičku.

S vlasy je to horší.
Zkoušela jsem asi 3 měsíce přelévat kopřivami, nepomohlo to. Vlasy se mi teď mastí ještě víc než předtím. Nevydrží mi krásné ani 2 dny. Jsem z toho zoufalá. Večer si je umyju, ráno jdou, ale druhý den ráno už mám nastnou ofinu a vlasi nic moc. Už jsem vyzkoušela snad všechno. Nemáte některá z Vás tipy jak na mastné vlasy? Mám mastné kořínky a tak nějak suché konečky. Šampony z klasické drogerie nekupuji. Většinou kupuji v lékárně nebo Manufaktuře.
Už mě to ubíjí. Chtěla bych krásné vlasy, které vydrží alespoň 3 dny a né si každé 2 dny mýt hlavu. Někdy bych ráda docílila toho, že bych si hlavu nemyla týden, ale to je asi jen krásný sen, který se mi nikdy nesplní.

Krásný den všem.
 

2 komentáře:

  1. Myslím si Terezko, že toho zvládáš opravdu hodně, nejsem si jistá, jestli dostatečně spíš a odpočíváš, nějak to v Tvém popisu dne chybí! S vlasy mohu poradit jen jedno, pokud se ti tak mastí, asi potřebují co nejméně zátěže. Zkus si sehnat obyčejný březový šampon, nepoužívej žádné kondicionery, kdysi za našeho dětství také neexistovaly a zkus si vlasy přelívat po omytí pouze octovou vodou. Stačí dvě lžíce do dvou třech litrů vlažné vody. Vlasy se po něm lesknou, není cítit, půjdou i rozčesat. Zkus pokud to půjde nechat vlasy uschnout bez použití fénu. Mně jako dítěti vlasy elektrizovaly a po octové zálivce přestaly. Byly lesklé a z chmýří se postupně staly docela silné vlasy.Myslím , že bys měla používat opravdu co nejméně prostředků. Do suchých konečků, ještě do vlhkých vlasů vetřít jen trošičku ve dlaních rozehřátý kokosový olej. drobek oleje velikosti hrášku rozetři v dlaních a prsty vetři jen do konečků vlhkých vlasů. Pak nech uschnout.Ještě by ses mohla zaregistrovat na stránky Dlouhé vlasy, kde najdeš fora, zabývající se vlasy. Spousty otázek a odpovědí na různé problémy z vlasy i profily s fotkami těch, co mají vlasy nádherné ale i problémové. A neboj jsou tam i ty, co dlouhé vlasy nemají, ale mají touhu je mít! Moc Tě zdravím a mávám do dálky! Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo odpočívám při večer při pletení a přes týden spím cca 6,5 hodiny a o víkendu pokud mě teda děti nechají tak i 8 hodin.
      Kondicionery nepoužívám. Zrovna jsem byla u kadeřnice a ta mi říkala, že je to tím, že mám dlouhé vlasy - ale těch se zatím vzdát nechci.
      No a o březovém šamponu jsem uvažovala, ale nevím, zda šampony prodávané u nás jsou kvalitní, přece jenom cena kolem 50Kč za 500 ml mi přijde docela dost nízká a dražší šampony jsem neviděla. Březové prodávají akorát v drogeii, v lékárně nebo v krámech tipu Manufaktura či Yves Roche jsem je neviděla. Myslím si, že kvalita šamponů se dost pohoršila. No uvidíme, zkusím a pak dám vědět.
      Tereza

      Vymazat