středa 21. října 2015

Pletené ponožky, knížka YARN ALONG 52


První Vánoční ponožky jsou hotové.
Tyto jsou pro neteře.
Pletené na jedné kruhové jehlici od špičky,
vlna - Sportivo Cotton od Vlnapu,
jehlice č.3
Aby se holky nehádali, tak jedna má rantl 1hl, 1obr a druhá má 2hl, 2obr.
Snad se budou líbit.
Teď pracuji na dalších - tentokrát pro mého malého Míšáka.

No a knížka stále stejná.
Ale už jsem za půlkou,
každý večer před spaním 2 -3 stránky,
sice bych četla více,
ale to bych ráno nevstala.
No a tady jsou ponožkovky,
z kterých začínám plést další Vánoční ponožky.
Už se těším až vypletu
a nakoupím nové.
Čím dál tím víc se mi líbí plést ponožky
a hlavně se mi líbí samovzorovací ponožkovka od Vlnapu.
Poměr cena a kvalita je slušná.

First Christmas socks are finished.
These are the nieces.

7 komentářů:

  1. Terezko ty se mají, ty Tvé neteřinky,každé Vánoce jim Ježucha nadělí ručně vyrobené dárky.Musí z nich mít radost. Já bych teda měla, kdyby mi někdo upletl ponožky...hihihi, měla bych se do nich taky pustit! A naučit se od špičky... Měj se krásně Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo někdy jo někdy né. On Ježíšek přidá ještě něco - knížku, kosmetiku atd. Holky po sobě dětí oblečení a ještě dědí po té mojí cácorce, takže co jim má Ježíšek nadělit. Tak plete či háčkuje.
      Jo ponožky jsou supr. Už bych jinak nepletla. Jediné co je na tom otravné je to rozdělení jednoho klubíčka na dvě. Příště budu muset koupit rovnou 2 klubíčka a né to rozmotávat a znova smotávat a hledat barvičky.
      Měj se Tereza

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Ježíšek by potřeboval přidat, ještě toho musí hodně stihnout, ale čas není nafukovací tak budu muset něco malinko ošulit, ale co?

      Vymazat
  3. Terezko, ponožky vypadají suprově a jak psala Ajka nade mnou, jsi opravdu pilný Ježíšek. ;-) Prosím, jak se pletou na kruhové jehlici, já umím jen na 4. Děkuji. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dagmar, Ježišek bude ještě nějaké ponožky plést a tak bych mohla zkusit vymyslet návod. Možná bych no stihla do Vánoc nebo spíš mezi svátky. Jinak je o tom knížka https://www.bux.cz/knihy/178365-pletene-ponozky-najednou-na-kruhove-jehlici.html nebo tady jsem našla teď návod na youtube https://www.youtube.com/watch?v=gk3aV4Uo2QQ. Já jak jsem již psala nahazuji podle časopisu Praktická žena, kde byl uveřejněn návod a dále pak pletu podle Sabriny - ponožky.
      Tereza

      Vymazat
    2. Terezko, moc děkuju za za to video. Paní to má moc pěkně natočené.Již pletu. Jen se trochu trápím s jehlicema. Mám hodně staré, což by nevadilo, ale přechod drátu a tenčího lanka je špatný, drhne to...Ještě jednou moc děkuju za rady a měj se fajn! :-)

      Vymazat