čtvrtek 24. března 2016

Už zase nové vlny - Kateřina od Toptextu



Tak pro letošní rok, tak jako pro ten loňský, jsem si řekla, že vlny kupovat nebudu a zpracuji syslírnu. Mám, asi jako každá která plete, zásobu vlny. Tu koupíte klubíčko, že se Vám líbí, tam mají akci, kde nakoupíte na určitý projekt, i když zrovna nemáte tolik času na pletení, přidáte ještě toto či tamto klubíčko do koše, jsou přece v akci. No nekup to, když je v akci. Neodhadnete spotřebu a nakoupíte víc klubíček a pak Vám zůstane jedno či dvě klubíčka nebo dostanete od někoho tašku klubíček, že to mají po babičce a oni nepletou, ale Vy ano tak je určitě spotřebujete (tyto vlny posílám dál - dám je dětem do školy na jejich projekty). Určitě to znáte.
No a já jsem si řekla, že budu letos zpracovávat syslírnu a vyplétat vlny a plést pouze ty projekty, na které byla vlna koupena (pokud si vzpomenu na co byla určeně) nebo projekt přizpůsobím vlně ze syslírny. No ale jak myslíte, že to dopadlo.  Zase jsem to porušila. No ale jak se to vlastně vezme. Porušila či nikoliv.
19.března proběhl v Plzni Kreativní veletrh. Na něj jsem zavítala během plánované cesty do Plzně. Již jsem tam byla předloni a nakoupila krásné knoflíčky a také loni, to jsem koupila také knoflíčky  a dvě krásná klubíčka vlny na čepice pro moje malé broučky.
Pro Myšáka tato a pro Cácorku tato.
Těšila jsem se, jak si zase letos krásně nakoupím, pokochám se, ale....
Letos jsem koupila jenom dvě klubíčka vlny. Paní s knoflíkami nedorazila. Docela mě to mrzí. No nic se nedá dělat. Budu muset najít její stránky. Snad se mi to podaří.
Také stánků o proti loňsku bylo méně. Asi už to tolik netáhne. Lidé nejspíš nenakoupili tolik, aby se některým prodejcům vyplatilo sem jet. Byla jsem docela zklamaná.
Asi se ptáte proč kupuji vlnu, když mám doma syslírnu .To je jednoduché. Vln sice doma mám docela dost, ale na svetry či ponožky. Na podzimně-jarní čepičky mám pouze pár klubíčke 100% bavlny a to není na brzké jaro či chladnější podzim to pravé. Tyto se mě líbili a děti potřebují novou čepičku. Z některých už prostě vyrostli a tak obnovuji. Čepička se nikdy neztratí. Miluji čepice a mám ráda, když jich děti mají několik a můžou si vybrat, kterou si vezmou. Přece jenom nosí je zatím každý den a když mají na výběr, tak alespoň nezlobí a nevymýšlí si, že čepici nosit nebudou.
Tato vlna je složena ze 45% bavlny a 55% akrylu. Takže lehce zahřeje.
Už se těším až nahodím na jehlice.
Možná vytvořím i návod.
Čepičky loni děti hodně nosili. Líbili se a děti byli nepřehlédnutelné. Takže pro letošek budou mít nové a nepřehlédnutelné. Mám ráda, když nemají to, co x dalších dětí ve škole či školce. Pak to vypadá jako uniforma.
No a jednu velkou výhodu to také má. Čepičky jsou za babku. Klubíčko vlny mě vyšlo na 35 Kč a čepičky jsou za chvilku hotové. Jo a jedno klubíčko vystačí na jednu čepičku. Opravdu, loni vyzkoušeno.  Hodně parády za málo peněz.
Možná některá namítnete, že to není až tak atraktivní vlna - přece jenom je tam akryl, ale myslím si, že na dětské čepičky je OK.

8 komentářů:

  1. Pěkná růžová...modrá taky,já taky občas pletu z příze s akrylem, je s tím lepší časté praní a je to rychleji suché...100% vlna je pěkná, ale třeba moje dcera by jí na hlavu nevzala, když byla dítě, všechno jí kousalo....hezký den a už se těším na návod....Milada

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Terezko, příze se mi moc líbí. Proužkkované čepičky jsou krásné. :-) Když je to takto namícháno, tak úplet pruží? Potřebuji čepici na toto přechodné období, ale nevím právě z čeho. Špičku čepičky máš pletenou trochu jinak než obvykle? A ještě jeden dotaz - kruhová jehlice 40cm? Moc děkuju. ♥ Přeji pohodové Velikonoce! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dášo. Čepičky tošku pruží, ale není to tak jako akryl či akryl/vlna. Jo a taky mi přijde, že se i trochu vytahují. No ale není to tak strašné. Já dětem ještě dělala na přechodné období čepičku z ponožkovky. Ty mi přijdou super - jen děti malinko koušou. Jo špičku mám pletenou jinak. Byl to takový momentální nápad. Pletla jsem a pletla a najednou byla už dost velká a já tehdy splétala v každé řadě. Proto ta jiná špička. Na délku jehlice se podívám. Já mám na přechodné období hháčkovanou z merina od vlnapu - tuto http://barvinekafialkaa.blogspot.cz/2015/11/hackovany-baret.html

      Vymazat
    2. Terezko, děkuji za odpověď. Tak merino jsem si také přichystala, ale mám dvě klubíčka a nevím, asi by mi na houmelesku nestačilo. Musím honem něco objednat. ;-)Měj se fajn! D.:-)

      Vymazat
    3. Dášo, určitě ti 2 klubíčka budou stačit. Teď jsem brouzdala na mém blogu a tyto čepice jsou pletené ze 3 klubíčk - http://barvinekafialkaa.blogspot.cz/2015/12/cepice-satek-lonely-tree-shawl-detske.html - takže 1,5 klubíčka na jednu.

      Vymazat
    4. Jé, ty jsou pěkné. :-) Ty mi nějak unikly...Terezko, víš jak jsi pletla? Moc děkuju. D.

      Vymazat
    5. Dášo, snad najdu doma návod. Pokud ho najdu, tak bych ti návod poslala mailem - jestli tě to nevadí. Návod totiž není můj a já vůbec netuším z jakého blogu je a tak bych ho nerada dávala na blog bez toho, aniž bych věděla komu pratří. Mám ho doma vytištěný a teď hledám to dobrou duši, která ho vymyslela.

      Vymazat
    6. Terezko, určitě mi to nevadí. Moooc děkuju. D. :-) daglar@centrum.cz

      Vymazat