pondělí 17. října 2016

DROPS Alpaca party je opět po roce tady

Milé pletařky
firma Drops vyhlásila na měsíc vlastně měsíce říjen až prosinec svoji Drops Alpaca párty.

foto - Drops
Od 15. října až do 31. prosince sjedou ceny 13 úžasných přízí s lamí srstí o 25%.
Odolávám stále nákupu nových vln.
Zpracovávám syslírnu a jen 2x jsem letos porušila, ale o tom až jindy.
No ale když já bych tolik chtěla vyzkoušet tyto vlny:

Puna - z toho by byla krásná čepice pro děti i drahou polovičku.
Air a Brushed Alpaka Silk bych tak ráda vyzkoušela - svetříky by byli úžasné, lehké a hřejivé. Zrovna v sobotu jsem byla nakoupit a před prodejnou S Oliver jsem dostala letáček na novou kolekci - mají kašmírové svetry - 100% a cena kolem 2700 Kč. Například tento.

Pulovr
foto - S Oliver

No ale než ho koupit, to si raději koupím vlnu a upletu si jiný. A nemusí to být nutně kašmír. Přijde mi, že na kvalitní kašmírový svetr je cena příliš nízká. Raději svetr s Alpaky a hedvábí než nekvalitní kašmírový. A cenově jinde, přesně na mou postavu a střih který se mi líbí . Jen najít více času na tvoření.

Loni jsem si koupila Alpaku a Lace na svetry pro sebe. Ještě jsem nestačila všechno zpracovat. Zatím jsem zpracovala jen Alpaku a to béžovou na letní kruhový svetr. Lace mám ještě všechnu.
Kromě Alpaky a Lace jsem už pletla z Limi a Nepálu.
Z Alpaky mám svetr - teplý a krásný
Z Lace jsem pletla raglánový svetřík - příště budu plést dvojitě. Jednoduchý super, ale hodí se spíš na teplejší jaro či podzim nebo chladnější léto a je to dost pracný. Takže příště už jenom dvojitě.
Krásně se mi pletlo také z Limi - nákrčník, šála, rukavice a  čepice pro děti jsou super. 
Ještě tam mám zbytky klubíček Nepálu - zbyli z mého norského svetru. Je úžasný teplý a dobře se nosí. No a co z nich bude zatím nevím, možná barevná čepice možná nákrčník možná si ji nechám na potom a upletu sobě nebo dětem norský svetr.

Prostě musím odolat. I když 2 měsíce jsou dlouhá doba a jsem jenom člověk.

No a jak jste na tom Vy? Budete kupovat, nakupujete do zásoby a syslíte nebo odoláváte a zpracováváte svoje nasyslené zásoby.

7 komentářů:

  1. Nechci být pokušitelka, ale nezkoušela jste tyto příze? http://yarns.co/cs
    Mají spoustu přízí s alpakou ve výprodeji. Už jsem je vyzkoušela, kvalita je pěkná, jen doprava je dražší. Přepravní službou UPS jsem měla balíček objednaný v pátek odpoledne doma v pondělí ráno.
    Také mám předsevzetí nejdříve spotřebovat syslírnu a tak zatím pletu ponožky ze Sportiva.
    Hezké pletací chvilky Jiřina Bucková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Jiřino,
      zatím jsem nezkoušela. Dřív jsem kupoval hodně u Vlnapu - jejich Merino a Sportivo. Pak jsem objevila Drops a nakupuji tam. I Vlněné sestry mají krásné vlny - jen ty ceny jsou malinko vyšší než jinde, ale za kvalitu se platí.
      Mějte se T.

      Vymazat
  2. držím palce a doufám, že se budeme podporovat všechny navzájem... také spotřebovávám syslírnu... Ale v květnu jsem neodolala a koupila Brushed alpaku(upleteno), alpaku(desetina hotová) a nepal. No to jsem zvědavá, kdy to budu plést. Jinak Lace je na pohled úžasná, jen se bojím té jemnosti příp. údržby...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jste lepší. Musela jsem ten Yarns vyzkoušet a nejvíc se vyplatí balíček do 2 kilo.... mám doma už dva. Několik druhů přízí s alpakou a s mohérem. Neodolala jsem, klubko do 10 korun a doprava cca 10kurun na klubko. Bylo to silnější než já.
      Jiřina

      Vymazat
    2. Majko tak svetr s Lace jsem už prala a pohoda - v ruce, lehce vyždímat do ručníku a na sušáku na osušce uschnout. Vypadá stále dobře.
      T.

      Vymazat
  3. Dobrý den, já moc nesyslím. Vždycky nakoupím vlnu jen na to, co je potřeba uplést. Samozřejmě mě láká spoustu přízí, ale vím, že toho stejně víc uplést nestihnu, tak proč zbytečně utrácet a plnit krabice. Přes rok má Drops akcí tolik, že není potřeba toho kupovat hodně najednou.
    Jinak, moc Vás obdivuju, pletete krásně a je vidět, že Vás to baví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Aleno,
      děkuji. Pletení mě opravdu moc baví. Jen kdyby bylo více času.
      Já jsem takový sysel nesysel spíš jsem nakoupila vlnu a nestíhám to zpracovávat. Co jsem nastoupila do práce jde to pomalu. Dřív jsem toho stihla více, ale teď.
      Mějte se krásně.

      Vymazat