úterý 12. června 2018

Norský svetr/šaty Lotta od Dropsu

Hotovo. V sobotu dopleteno a v neděli začištěno.
Hurá, můžu se vrhnout na další projekt.
No a v zimně jako když nejdu.
Šaty jsou pletené podle tohoto návodu firmy Drops.
Jedny už jsem pletla - pro tu moji cácorku.  Tak se mi líbala, že jsem si je také musela udělat. Takže šaty jsou pletené podle dětského návodu. Pletla jsem na velikost 146/152. Tím, že jsem použila jiný druh  vlny - místo Baby Merina od Dropsu jsem využila nasyslené Merino od Vlnapu. Místo drátů č.3 jsem pletla na drátech č.3,5. Tak jsem tuniku zvětšila z dětské velikosti 146/152 na dámskou velikost S.
Tuniku jsem začala plést v březnu. Myslela jsem, že ji ještě na jaře využiji, ale nestihla jsem to. Takže místo na jaře bude mít premiéru až na podzim či v zimně.
Jak už jsem psala, tak jsem využila nasyslené zásoby Merina od Vlnapu. Syslírna se mi zmenšila o 13 né vlastně zatím jenom o 12 klubíček. Jedno klubíčko jsem nevypletla celé. To teď čeká na nahození na návleky pro mou maličkost.

Tuniku jsem pletla hlavně kvůli tomu kouzelnému sedlu.
Už mám nahozeno na další projet, ale o něm zas někdy příště.

5 komentářů:

  1. Ty jsi neskutečná! Taky tyhle svetro-šaty se Ti teda povedly! Moc Ti sluší a s malou budete v nich pěkná dvojka! Těším se na Tvé další příspěvky o tvoření!

    OdpovědětVymazat
  2. Prosím o radu.Pletla jste zvýšený průkrčník nebo rovnou jste rozšiřovala?Je nádherný.Možná bych si troufla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pletla jsem zvýšený průkrčník, ale dříve jsem to u raglánových svetrů nepletla a taky to šlo. Záleží na Vás, zda si troufnete. Pokud ho vynecháte, tak se myslím nic nestane.
      T.

      Vymazat
  3. Děkuji za radu.Stále přemýšlím jestli si troufnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Troufněte si, šaty jsou krásné a není to zas tak složité. Když přijdete na to, jak držet obě dvě vlny, tak to bude OK. Chce to moc neutahovat a odškrtávat si v nákresu řady, aby to člověku šlo lépe od ruky. Přeji hodně štěstí při pletené.
      Tereza

      Vymazat