úterý 6. listopadu 2018

Háčkovaná deka

Konečně hotová.
Začala jsem ji loni v září během služební cesty. Pak ji odložila, dodělala deku pro Myšáka a poté se vrátila k dece pro Rozárku. V dubnu vypadala takto:
Tajně jsem doufala, že ji stihnu do Vánoc dodělat, ale moc reálně jsem to neviděla. Přece jenom jsme mohla háčkovat jen v době, kdy buď děti nebyli doma nebo po večerech, když už spaly.
Povedlo se. Deku jsem v sobotu dokončila a v neděli vyfotila. Měla jsem na to jen chvilku neb děti zaběhli dolů k babi.
Takže deka je hotová a já už mám nahozeno na další projekt.



Teď koukám, že dvě fotky mají jednu barvičku a další dvě jinou. No asi budu muset místo na mobil začít fotit na foťák.
Takže se omlouvám za dvojí barvičku. Originál barvička je spíš ta tmavá.

Materilál Vanda od Vlnapu - cca 1,5kg.
Háček č. 3 nebo 3,5 už nevím - smazalo se mi již kdysi číslo háčku.
Čas strávený na projektu raději nepočítám, ale jeden čtvereček mi trval cca 20 min.
Jen velkých čtverečků je tam 224. Pak jsou tam malé čtverečky a 2x 4 řady dlouhých sloupků kolem deky. První 4 řady dlouhých sloupců jsou mezi středem a malými čtverečky a další 4 řady jsou mezi malými čtverečky a poslední řadou velkých čtverců.
Tentokrát jsem konce zatahovala již  během procesu - vyhnula jsem se tak otravnému zakončování a hlavně hledání.

Ještě  bych chtěla deku pro sebe přes postel do ložnice. Materiál mám v syslírně cca 4 roky, ale čas není a teď ani moc chuť. Během loňského a letošního roku jsem háčkovala dvě maxi deky a tak si musím odpočinout, ale.... Kdo ví, třeba po Vánocích začnu tvořit deku pro sebe.

Jinak původní plán byl dečka pro děti - menší na zachumlání, ale....
Když už jsem začala, tak jsem si řekla, že malou využijí jen krátce a tak jsem ji vyrobila pořádnou, která jim vydrží nějaký ten pátek. Velikostně je cca 140x170 cm.

6 komentářů:

  1. Deka je tedy opravdu krásná...S těmi fotkami to mám taky tak, některé věci jsou ve skutečnosti hezčí než nafocené mobilem nebo tabletem....Tak hodně zdaru na další projekty, jsi nezastavitelná....hezký den všem.Mi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas si říkám, jak všechno stíhám :-). No jo, Ježíšek se blíží a já přidávám na rychlosti. Teď už budou ale jen malé projekty, tak snad to bude pohoda.
      T.

      Vymazat
  2. Terezko, spadla mi brada, jdu si ji najít.
    Nádherná deka, smekám. Deku bych moc ráda, ale když vidím, jak mám nyní málo času a jak dlouho mi trvají ponožky či jiné malé věci, do deky se zatím nepouštím. Ale věřím, že jednou ten čas přijde.
    Blahopřeji, krása veliká.
    Krásné dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko tuhle jsem začala háčkovat již loni a pro Myšáka dokonce již v roce 2015. Ale loni jsem se zařekla, že kostlivec musí být dokončen a hlavně potřebuji trochu zredukovat syslírnu a ty tři, teď už jen jedna krabice s vlnami na deku mi tam hodně překážiliy.

      Vymazat
  3. Terezko, jsi dobrá! Deka je nádherná, malá bude jistě nadšená! Tak hodně sil do finiše s dárky. Měj se hezky a taky trochu odpočívej.Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, když já právě při tom háčkování či pletení odpočívám. Nedokážu jen tak sedět u TV či na návštěvě a nic nedělat. Krásně se mi při ručních pracech vyčistí hlava.

      Vymazat