úterý 25. února 2020

Raglánový svetr

Konečně dopleteno. Nahodila jsem v prosinci nebo dokonce již v listopadu a teprve v únoru jsem dopletla. Proč já neustále kupuji vlny na jehlice max. č.3,5 a pletu pak svetry v řádu měsíců. Protože se mi líbí tenké svetry.
Jako tento.

Moje Rozárka chtěla stejný dlouhý svetr jako mám já. Svetr jsem si pletla v březnu 2015, stále ho nosím a stále mě nepřestává bavit.
Ale zpět k tomu novému.
Svetr je pletený dvojitě z jehněčí vlny Timmy od SDS. Bohužel vlna se přestala vyrábět. Docela škoda - vlna je příjemná, krásně se z ní plete. V syslírně jsem našla ještě nějaká klubíčka.
Doporučuje se plést min. dvojitě, takže svetr je pletení dvojitě na jehlicích č.3 raglánem shora.
Vzor na přední díl si Rozárka vybrala sama. Najdete ho na stránkách firmy Drops. Je použitý na klobouk a je to projekt 141/43.



2 komentáře:

  1. Terezko, je opravdu nádherný. Ta síla jehlic by mě asi ničila. Ale také mám ráda tenké svetry, raději dva tenké než jeden huňáč.
    Jsi moc šikovná. Ten proplétaný pruh je přímo luxusní. Zrovna minulý týden jsem hledala nějaké keltské vzory. Díky za tip.
    Krásné dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko děkuji. Mě spíš ničí to vyplétání, protože se na to musím při pletení víc soustředit. Ale zase to vypadá lépe, než když je svetr pouze hladký.

      Vymazat