úterý 26. března 2019

Early Autumn Cardigan

Dopleteno a již se nosí. Krásně teplý, nekouše a vypadá opravdu úžasně.
Můj Early Autumn Cardigan - od Dropsu. Návod najdete bezplatně na jejich stránkách. Já ho měla pár let na svém seznamu svetrů. Teprve letos jsem provedla jeho realizaci.





Místo Nepálu jsem použila Alasku - hořčicová uni colour 5. Tři klubíčka jsem měla v syslírně. Koupila jsem si je ještě na mateřské - což je min. 5 let zpátky - při rušení prodejny u nás. Paní si otevřela prodejnu vln Drops. Vydržela cca 10 měsíců a pak zavřela. Neměla odbyt. Takže ve slevě jsem si koupila 3 klubíčka původně na čepici. To se nekonalo a tak jsem si loni v akci dokoupila další na svetr. K realizaci došlo až letos. Ještě mi zůstala klubíčka na čepici - neb nekupuji přesně podle návodu, ale vždy o dvě či tři klubíčka více.
No ale zpět ke svetru.
Jak už jsem psala v předchozím příspěvku - nahazovala jsem provizorním nahazováním, abych snáze mohla upravit délku svetru. Malinko jsem ho o proti návodu prodloužila. Mám raději delší svetry a né do pasu - táhne mi na záda. 
Také rukávy jsem prodloužila o pár řad. Légu jsem pletla až po dokončení svetru. Na začátku jsem netušila, jaké knoflíčky použiji. Nakonec jsem s cácorkou vybrali velké.
Spotřeba klubíček byla nakonec necelých 13 ks.
No a již pracuji na dalším projektu.
Opět mám rozpracované 3 projekty - ponožky (původně nahazované pro mou maličkost, ale jsou nějaké širší, tak je dám mamce ke dni matek), háčkuji stále čtverečky no a pak další projekt - co to je zatím neprozradím - ale vlna je ze syslírny a plete se z ní úžasně.

6 komentářů:

  1. Terezko, moc ti slušní, opravdu se ti povedl. A ta rychlost.. smekám.
    Na další projekty se moc těěším a ponožky - i na zastávce při čekání na bus, ale si lidé myslí, co chtějí. Také bych si mohla myslet, že jen tupě zírají a marní čas. Jiná paní zas na telefonu lovila jakési barevné bublinky. Každý dělá, co libo:-)
    Krásné dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já občas pletu či háčkuji v čekárně u doktora - pokud tam nejsem s dětmi. Ať si každý myslí co chce. Manželovo rodina si již zvykla, že u nich neustále na návštěvě pletu. Když nepletu, tak mi přijde ten čas takový nevyužitý a já mám těch plánů co vytvořit hodně. Nejenom pro sebe a rodinu, ale i na Vánoční jarmark pro školní družinu. Takže využívám každé volné chvilky.
      T.

      Vymazat
    2. Já jsem tak háčkovala deku pro syna na své cestě do/z práce vlakem, taky jsem občas asi někoho pobavila, ale to neřeším. Jednou se mi dokonce přimlula jedna paní, že její 11letý syn taky miluje háčkování a že se mu kvůli tomu děti smějou. Tak jsem jí doporučila, ať ho v tom podporuje a kamarádům to věšet na nos nemusí.
      Párkrát ročně mám zahraniční služební cesty, čekání na letištích i samotný let není nic příjemného a tak jsem si loni začala sebou brát háčkování (druhá deka) a bylo to super. Čas mi ubíhá jaksi jinak, nejsem tak vystresovaná ze samotného čekání, příp. letu a za ty hodiny dokážu udělat spostu práce. V neděli letím do Paříže a už přemýšlím, co za ruční práci si vemu sebou. Loni na letišti v Paříži jsem taky viděla sedět jednu paní původem z Asie s velkým háčkem a pracovat. Byl to moc povzbudivé.
      Svetr je moc hezký, inspirovala jste mě pro pletení něčeho většího pro sebe, ta hořčicová je moc hezká barva.

      Vymazat
  2. Svetřík je moc pěkný.Líbí se mi.Jsi moc šikovná.

    OdpovědětVymazat
  3. I absolutely LOVE this! What yarn and colorway did you use? I think I need one!

    OdpovědětVymazat