úterý 16. dubna 2019

Svetr pro cacorku a nový přírůstek do rodiny

Teď na pletení nebude moc času neb jsem se v sobotu rozrostli o dalšího člena naší rodiny :-).

V neděli odpoledne jsem byla nucena rozpárat 100 řad rukávu neb cácorce při zkoušení škrtil - a to jsem jí ho zkoušela několikrát a nic neříkala. No nic. Tak jsem vypárala, nahodila 2x tolik očí a začala plést.

Když teď koukám na fotky, tak barva vůbec neodpovídá realitě.  Realitě odpovídá spíše  tyto fotky.
Pleteteno z BabyAlpakySilk od Dropsu na jehlicích 3,5 dvojitě. Více viz odkaz fotky.

Také jsem v sobotu večer upekla další várku perníčků - děti ty předešlé snědli. Tentokrát jen vajíčka, koupila jsem si  vykrajovátka. Ještě nazdobit a bude hotovo a snad  vydrží do velikonoc.

No a teď k tomu přírůstku.
Bude to přes 1,5 roku, co nám náhle a bez varování zemřel náš vlkodav. Měl torzo žaludku a na záchranu bylo již pozdě. Táta už dalšího psa nechtěl (bydlíme ve společném baráku a máme společnou zahradu) a já si také nedovadla představit, jak bychom to zvládali.
Máme doma skoro 13 letou pudlici na dožití. Před cca 4 lety jí vzali prsa a před možná tak 3 lety jsme ji museli nechat vykastrovat. Pan veterinář nám tehdy říkal, že nám ji buď vrátí, nebo uspí na věky. Měla v břiše obrovský nádor. Operaci přežila a tak ji teď máme doma. Z toho důvodu jsme také nechtěli štěně. Přece jenom je to starší pes, která má necelých 6 kg - Je mlsná a malá.
No ale nedávno za bílého dne (kolem 16 hod) se pokoušeli vykrást naší sousedku a tento fakt urychlil i nákup psa.
Takže v sobotu jsem si byli pro štěňátko a máme hlídače - tady zatím spíš hlídáme mi jeho, ale časem se to obrátí a on bude hlídat nás.


3 komentáře: