úterý 24. září 2019

Háčkovaná srdíčka

Začala jsem háčkovat srdíčka na vánoční jarmark družiny, kam chodí moje děti.
Loni jsem tam dala podkafíčka. Letos jsem vybrala něco jiného. Zatím mám tyto 4 krásná srdíčka.


Návod na srdíčka najdete na stránkách firmy Drops.
Ještě mám v plánu uháčkovat další maličkosti, ale co to bude ještě na 100% nevím. Záleží na tom, kolik budu mít času.


4 komentáře:

  1. Krásné ponožy i fotky, Terezko.
    Taky mám nahozené ponožky, prokládám to šátkem, ale už je moc velký a nehodící se na cestování, ale hodně vážně uvažuji o nákrčnících.
    Máš nějaký návod, Terezko, prosím, nebo aspoň doporučení na klubka/počet ok atd?
    Uvažuji, že je mnohem praktičtější než sebekrásnější šátek..
    Moc se mi líbí tvé sady.
    Krásné podzimní dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, šátky mám také ráda a nosím je celou zimu, jenže do jednoho kabátu a jedné budny se mi moc nehodí. Takže nákrčník byl jasná volba.
      Na nákrčník bych vzala silnější vlnu cca tak pro jehlice č.4 až č.4,5. Ty co jsem pletla já jsou z Merina od Vlnapu. Nahodila jsem a pak jsem již pletla a pletla až se mi zdál nákrčník dost velký. Počet ok zjistím a pak napíši buď do komentáře nebo sepíši stručný návod.
      Tereza

      Vymazat
    2. Jsi zlatíčko, díky díky moc. A bonus k tomu - moc se mi líbí, jak kombinuješ zbytky a vytvoříš nádherné sady včetně rukavic a čapek(možná bych zkusila i čelenky, máme samé copaté dlouhovlásky)
      Těším se na návod. Zatím ponožkuju. Relax!!! O, ani nevíš, jak jsem ti vděčná, kruhovky se vejdou do kabelky, neváží moc a nezaberou hodně místa a takový odpočinek.. Děkuji za návod a nakupnutí, Terezko.Krásné dny.
      Bohunka

      Vymazat
    3. Bohunko neni zač. O čelence jsem také přemýšlala, ale už jsem neměla klubíčka. Možná se do nich také pustím. Kdysi jsem je strašně ráda nosila. Teď nosím ty látkové a nic moc. Po dni v práci mě z nich bolí uši. Asi nahodím z něčoho tenčího na lehčí pletenou čelenku.
      Ponožky na jedné kruhé je vynález století. Jinak bych se nedokopala k jejich pletení. Nesnáším počítání řad a hlavně poměřování. Takto mám obě ponožky hezky stejně dlouhé.
      T.

      Vymazat