úterý 11. dubna 2017

Pletené ponožky aneb ať žijí zbytkáče (KCCO3)

Tak další pletené ponožky ze zbytků jsou hotové.
Tentokrát jsou moje - foto poněkud rozmazané,
ale další už jsou povedená.









Tentokrát jsem si s foťákem opravdu vyhrála.
Fotek je víc než dost, ale zpátky k ponožkám .
Použila jsem 3 druhy zamovzorovací ponožkovky od Vlnapu.
Tentokrát to není Sportivo, ale Sportivo Coton.
Barvička co jsem pletla špičku nezbyla vůbec,
z nártové části mám mini klubíčko - možná použiji na špičku, možná na rantlík nebo ho dám do pytlíku pro tu moji cácorku na tvoření.
no a poslední část - zjistila jsem, že té barvy mám ještě na jedny ponožky.
Takže možná upletu ještě jedny ponožky pro moji babču nebo zkombinuji s nějakou jinou a budou opět barevné zbytkáče.
Jehlice č.3
A pleteno od špičky na jedné kruhové jehlici.

Jo a schválně jsou jenom nízké na vysoké by bylo, ale já chtěla nízké na doma.
Mám raději nízké ponožky i v zimně.
Předsevzala jsem si, že si upletu nízké ponožky na doma a budu je nosit celoročně - kupované nízké bavlněné ponožky hodně rychle prodřu. Pletené snad vydrží déle.

Plus Vám představím další klubíčka ze syslírny - zbytky ponožkovky.
Včera jsem nahodila.
Budou to opět zbytkáče - sice mám rozdělaný svetr, chci dodělat kostlivce, ale ponožky pletu hlavně na návštěvách a budou velikonoce a my se chystáme na chalupu, tak jsem raději nahodila už včera, abych se tam nezdržovala a mohla plést.


Jo a pomalu se blížím ke konci s návodem na ponožky pletené od špičky.
Tak snad ho co nejdříve dopíši a vložím.
Krásné velikonoce.

4 komentáře:

  1. Tak to se moc těším Terezko a slibuji ,že pošlu mail. Ponožky podle Tebe určitě zkusím, dělala jsem je taky tak podle videa, ale psané je psané. Krásné Velikonoce Tobě i celé Tvé rodince a užijte si chalupu. A svetřík pro cácorku už nyní vypadá úžasně, Jsi šikulka!!! Mávám i s hafíčkama Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko i tobě krásné Velikonoce. Na chalupu jedem na otočku. Letos toho máme o velikonocích nějak moc. Takže v pátek doma, sobota na chalupě, v neděli chtějí děti na Jarmark a v pondělí odpočinek a v úterý opět do práce.
      Uvidíme, zda stihnu návod dopsat o velikonocích.
      T

      Vymazat
  2. Ahoj Terko, dobrý nápad na využití zbytků - líbila se mi fotografická série:-) - zkoušela jsem na kruhové jehlici začít plést rukavice bez prstů, ale nějak mi to nevyhovovalo a vrátila jsem se ke čtyřem jehlicím. Ale třeba rukávy nebo dva přední díly pletu ráda současně. Hezké dny velikonočního týdne a krásné svátky. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko asi je to pletařka od pletařky. Mě třeba čtyři jehlice navyhovují vůbec. Pletla jsem na nich jednou ponožky a už nikdy více - nebyla jsem schopná uplést druhou.
      Jinak na kruhové pletu vše - ponožky, rukavice, svetry - je to o zvyku. Hlavním důvodem, proč jsem přešla z rovných na kruhové bylo před lety malé dítě v domě. Nechtěla jsem, aby se o jehlice poranilo. No a tak jsem začala využívat kruhové. Časem jsem přešla z levných jehlic na dražší s vyměnitelnými lanky a zůstala u nich.
      Pozitiva pletení na kruhové jehlici jsou, že mi úplně přestala bolet krční páteř při pletení.
      No a jak se vlastně zrodil nápad na zbytkáče?
      Neustále jsem přemýšlela co ze zbytky klubíčke - některá posílám do školy a školky, ale ponožkovka moc dobré využití nemá a tak jsem je začala dávat do zvláštní tašky a pak mě napadly ponožky zbytkáče. Na doma dobrý. Mám ráda krátké ponožky, ale kupované bavlněné mi vydrží cca 2-3 měsíce max., pak prošoupu paty. V létě to nevadí, ale v zimně mě zebou nohy, tak jsem si říkala, že bych si mohla nějaké krátké uplést a jak jsem tak přemýšlela, tak mě napadly bláznivé ponožky ze zbytků ponožkovky. Dětem se také líbí a tak teď pletu zbytkáče, ale budu muset pomalu začít plést Vánoční ponožky, abych je všechny stiha. Napřed pro dospělé a od zaří začnu pracovat na dětských.
      Krásné Velikonoce.
      T.

      Vymazat