středa 28. února 2018

Všechny moje zimní svetry

Nevím jak u Vás, ale u nás dneska ráno (cca kolem půl šesté) teploměr ukazoval -14C. U nás v práci dokonce -16C. To už tady dlouho nebylo - tedy kromě tohoto týdne, kdy se teploty pohybují pod -10C od pondělí. Tím pádem autíčko od pondělí také špatně startuje.
Já totiž patřím mezi ty jedince, co jak říká moje drahá polovička si vozím zadek v autě - on jezdí MHD. No ale na svoji obhajobu uvedu, že on sice jezdí MHD, ale cesta mu trvá cca 30 min - od odchodu z domu po příchod do práce. Kolegyně, která bydlí zastávkou za mnou a občas jezdí do práce MHD říká, že cesta jí trvá 40 min - jen jízda MHD neb pracujeme v průmyslové zóně a MHD nejezdí moc dobře a také zastávky nejsou ideálně navržené. Když k tomu připočtu cestu na MHD a z MHD do práce tak to vychází i s přestupem na cca 1 hod jedna cesta. Autem jsem v práci cca za 15 min. - od nasednutí do auta po příchod do práce. Když odvážím Rozárku do školy, tak je to o cca 5 až 7 min delší. Kdybych jela MHD s malou do školy, tak mám cesta bude trvat i 1hod 30 min. Prostě jet MHD do práce se rovná každý den ztráta 1hod 30 min. A tento čas já opravdu potřebuji. Pracovní dobu mám 8 hod + 30 min na oběd. Takže z domova vyjdeme kolem půl sedmé a já se vracím někdy po 16 hod. Při použítí MHD by to bylo tak někdy kolem 17:30 nebo i déle.
No a tím, že jsou teploty hluboko pod nulou je v autě taktéž zima a já postupně vytahuji všechny svoje teplé svetry.
Teď nosím tyto:
Karamelový je z kašmíru - materiál byl sice drahý, ale hřeje opravdu krásně a ani se v něm nepotím. Prostě ideální svetr.
 Další je z Nepalu od firmy Drops - 65% vlna, 35% alpaka
Ten do práce nosím jenom vyjímečně, jinak ho v zimně běžně tahám na procházky s dětmi. 

No a dneska jsem vytáhla tento bílý ze 100% angorské vlny. Ten také moc často nenosím do práce - je teplý a v práci je mě v něm docela horko a když ho sundám, tak občas zima. Ale jinak ho v zimně nosím ven.

Doufám, že mrazy už povolí.
Zrovna dneska ráno, když jsem si místo kalhot brala sukni a teplé punčocháče jsem přemýšlela, jak to bylo dřív - ženské moc kalhoty nenosily, nosily sukně, spodičky či kombine a měli tenké punčocháče nebo punčochy a podvazkové pasy. No a mrzlo - teploty běžně byly pod -10C. Tak mi manka říkala, že než došly do práce, tak měli nohy červené od mrazu a vůbec je necítily, jak byly promrzlé. Tak to já si nemám na co stěžovat.
Mám teplé svetry, punčocháče a ještě ke všemu jezdím autem, takže cesta do práce mě netrvá zas tak dlouho a nepromrznu, i když je mi v autě zima - jen prstíky na rukou mám malinko prokřehlé.
No a co Vy? Jak snášíte tyto mrazy. Vytahujete teplé svetry nebo vrstvíte.
Jak jsem někde četla - není špatné počasí, ale oblečení.
Krásný mrazivý den

2 komentáře:

  1. Ten z Nepalu teda je! A já snáším mrazy docela dobře, i když jsem teda teď nastydlá, tak se snažím víc sedět doma, ať venku nedýchám ten ledový vzduch, a taky víc používám auto. Upletla jsem si jeden svetr z Malabrigo Worsted, hrozně rychle se ta vlna zcuckovatěla a není pěkný, ale hřeje krásně, bude to takový "svetr na lyže". Tak ten nosím a dobrý :) a pod sukni dvoje teplé bavlněné punčocháče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ten patřil do kategorie must-have. Ten samý by chtěla ta moje cácorka, ale prý nemusí být hned, tak za dva tři roky. Zatím prý svetry má. To jsem ráda, že ho nemusím plést letošní zimu.
      Tak to já mám upletený svetr z Malabrigo Arroyo a jsem spokojená. Zatím drží a to ho nosím docela často - sem tam nějaký žmolek, ale jen v místech, kde nosím kabelku.

      Vymazat