úterý 13. března 2018

Tunika nebo svetr? Toť otázka

Tak co to vlastně je? Tunika nebo svetr?
Tuniku jsem Vám ukazovala v tomto příspěvku.
První svetrošaty měla Rozárka z Lidlu - byly tmavo růžové s bílým norským vzorem. Vzor byl pouze vpředu. Šaty s Rozárkou rostly. Loni už jí byly malé a tak putovaly dále. Upletla jsem jí jiné, ale bez norského vzoru. Ty chtěla také. Takže jsem je upletla až letos. No a také chtěla dlouhý svetr. Tak jsem přemýšlela, jak to udělat. Šaty a dlouhý svetr neužije a tak se zrodil nápad. Upletla jsem tuniku a zvlášť rukávy a spojila je knoflíčkami.
Tunika je pletená podle tohoto návodu firmy Drops.
Je pletená z Merina od Vlnapu. Použila jsem jehlice č. 3,5 a velikost jsem vzala 134/140.

Knoflíčky si cácorka vybrala sama v Tigeru - jsou dřevěné.

Zatím neodzkoušené neb Rozárka je ještě doma, ale už to zkoušela doma a vypadalo to dobře. Tak snad se knoflíčky nebudou rozepínat.
No a já už nahodila na další projekt - tentokrát je pro moji maličkost.
Také každý večer pilně háčkuji čtverečky a dárek pro Ježíška se blíží do finále.
Tak snad ho do konce března dodělám a budu moc začít intenzivně pracovat na druhém.

6 komentářů:

  1. Super nápad, moc se mi líbí s rukávy i bez.
    Hezké odpoledne Jiřina B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Mě se také líbí, jen mě mrzí, že rukávy nemohly být modré. Možná by byl o malinko hezčí, ale letos pokračuji v předsevzetí, že nebudu kupovat novou vlnu a zpracuji syslírnu, takže zpracovávám a bílé jsem měla dost i na rukávy.
      T.

      Vymazat
  2. Velký obdiv, protože já tak nerada pletu rukávy :o)) ale hlavně, vynikající nápad a krásné provedení. Malá určitě takový model unosí tak či tak

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ty rukávy také nemusím neb je pletu na kruhové jehlici. Ponožkové jehlice nemám ráda, ale na druhou stranu jinak to prostě nejde a když mám hotový jeden rukáv, tak druhý už jde sám.

      Vymazat
  3. No to je nádhera! Pro moji Rozárku by se mi taky líbil. Akorát jsem ještě nikdy nezkoušela plést shora. Do září, než půjde do první třídy, bych ho mohla vyzkoušet.
    Máš šikovné ruce a hbité jehlice!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani nic na tom není. Podle návodu se plete jedna radost. Já pletení od shora miluji neb odpadne sešívání. To nemám ráda.

      Vymazat