úterý 19. března 2019

Alaska a nový projekt

Loni jsem objednávala pro tu moji cácorku vlnu Alasku - tyrkysovou a pro sebe hořčičnou (po té jsem pokukovala nějaký ten pátek).
Tyrkysovou jsem zpracovala a teď přišla na řadu hořčičná.
Takže hurá do práce.


PS: Tento příspěvek jsem si připravila 1. března a nějak jsem zapomněla publikovat. Mezi tím jsem pokročila v pletení neb jsem minulý týden byla od středy doma.
Takže jak to dopadlo?

Dobře. Snad ho tento týden dopletu.

Tentokrát jsem použila návod od firmy Drops - měla jsem ho v pořadníku již hezkých pár let.
Je to Early Autumn Cardigan.
No jak už víte, tak nerada se přesně držím návodů, tak jsem si i tento návod malinko upravila.



 
Rukávy jsem trošku prodloužila a légu na knoflíky pletu až teď neb nechci knoflíky po celé délce svetru, ale jen tak 3 max. 4. To bych při jejím pletení se tělem těžko odhadovala. Také jsem neměla rozmyšleno, jaké knoflíčky použiji. Zjistila jsem, že stejně svetry zapínám  max. na 4 knoflíčky. Svetr  jsem nahodila provizorním nahozením a po dokončení sedla svetr doplétám. Mám raději svetry delší než kratší a podle obrázku to vypadalo na krátký svetr. Nemýlila jsem se. Svetr jsem měla kousek pod pas a to je pro mě opravdu krátké. Móda krátký svetrů se mi nelíbí a nikdy nelíbila. Mám ráda delší nebo maxi svetry. Nejlépe pod zadek či delší.
Takže svetr musím doplést co nejdříve neb se ještě bude hodit a cácorka si již objednala pro sebe svetřík na jaro - vlnu jsem vybrali v syslírně. Můžu prozradit, že to bude zásoba z Dropsu. Už abych syslírnu zpracovala a mohla nakupovat nové a ještě krásnější vlny.



6 komentářů:

  1. Tedy, ty jsi rychlík, Terezko, krásný svetr.
    Také nemám ráda krátké svetry.
    Ze silnější příze se plete rychle, to je paráda, ovšem pak přechod na tenčí je horší.
    Krásné dny ti přeji.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko máš pravdu, ale svetry s tenčí příze jsou prostě TOP i přes časovější náročnost.

      Vymazat
    2. Přesně, Terezko, o tom žádná. Prostě tlustých svetrů není třeba mnoho, i pod bundou se špatně nosí, to je tak na zachumlání doma. Tenké svetry miluju. A moc se mi líbí s kapucou a na zip. Ale momentálně, i přes rozháčkovaný šál, jsem musela nahodit ponožky. Opravdová závislost.
      Krásný večer, Terezko a děkuji za tolik inspirace.
      Bohunka

      Vymazat
    3. Bohunko, tak já teplé svetry nosím od jara do podzimu místo kabátu. Je to super. Někdy sice musím vzít pod takový svetro/kabátek ještě tenký svetr, ale mě se to moc líbí.
      Jo ponožky, to je kapitola sama pro sebe. Také mám neustále jedny nahozené na jehlicích.
      T.

      Vymazat
    4. Terezko místo kabátku? Neprofukuje? Prosím o nějaké foto takových svetrů. Takže ne pod bundu, ale samostatně. Já je cpala do zimních bund a kabátů(šíleně nepraktické a nevyhovující) a tak krásně se pletou ze silnějších přízí, rychle to přibývá, ale moc jsem je neunosila, raději dva tenčí..
      Krásné jarní dny.
      Bohunka

      Vymazat
    5. Bohunko profoukne. Nenosím je v 10C, ale když je tepleji. Já to řeším tak, že si vezmu pod to tenčí bavlněný svetr nebo mám jen takové rukávy a tím je problém vyřešený. Ráno jdu s dvěma svetry a odpoledne už jen v teplém. Nebo použiji tenčí černou mikinu, kterou pak sundám, ale většinou to řeším rukávama. Někdo teplé svetry podšívá flaušem, ale to mi přijde zbytečné. Dá se pod ně krásně vrstvit. Mám svetro/kabáty dva a to tyto.
      http://barvinekafialkaa.blogspot.com/2015/06/raglanovy-svetrkabat-z-alasky-od-dropsu.html
      https://barvinekafialkaa.blogspot.com/2013/10/hackovane-svetriky-do-babiho-leta.html

      Vymazat