úterý 12. března 2019

Háčkované čtverečky

Postupuji pomalu, ale to mi nevadí. Jestli projekt dokončím letos nebo příští rok je tak docela jedno. Čekala jsem dlouho, tak to ještě vydržím o nějaký ten měsíc déle.
Je to můj třetí rozdělaný projekt.
Pletu svetr, ponožky a čtverečky - ty jsou cestovní, takže neháčkuji pravidelně.
Zatím mám 31 čtverečků. Potřebuji jich min 150. Takže toho mám před sebou opravdu hodně.
Vlnu mám v syslírně již hodně dlouho. Je to přírodní bílá ponožkovka Vanda od Vlnapu. Oproti Spotrivu je silnější. Čtverečky jsou o hodně větší, než které jsem háčkovala ze SportivaCotton. Ale to mě nevadí. Alespoň to jde rychleji.
No a co z toho bude nemusím ani psát. To uhádne každý

7 komentářů:

  1. Terezko, to bude nádhera. Máš změřené, jak dlouho háčkuješ jeden čtvereček?
    Z ponožkovky je to skvělý nápad. Já bych ráda spotřebovala zbytky, jenže jsou různé síly různá klubíčka.
    Krásný dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko něco mezi 15-30 min. Podle toho na co při tom koukám nebo zda mě někdo vyrušuje :-). Tato ponožkovka je silnější tak to jde rychleji. Klasické sportivo, z kterého jsem háčkovala dvě předchozí deky bylo tenčí. Tam jsem háčkovala čtvereček kolem půl hodiny.

      Vymazat
  2. Moc hezký motiv, taky jsem háčkovala synovi deku ze čtverečků, motiv oblíbená hra Minecraft (foto mám na blogu). Jezdím do práce vlakem, takže háčkování čtverců bylo docela rychlé, dodělání deky už bylo horší. A stejně mi to trvalo cca 160 hodin mého času, než jsem ji dokončila. Teď pracuji na třetí dece, druhá je ve formě čtverečků již hotová a čeká na kompletaci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matildo deku jsem u Vás před časem obdivovala. Škoda, že jsem na ní nenarazila dříve. Myšák je fanouškem Minecraftu a tak by se mu nejspíš líbila. Možná ještě do jedné půjdu, ale asi né hned.
      Jo čtverečky jdou rychle, ale dokončování je opravdu hodně pomalé.
      T.

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Návod bohužel nemám, háčkovala jsem je podle obrázku z internetu. Ale mohla bych ho sepsat. Nebude to sice hned, ale pokusím se co nejdřív.

      Vymazat