středa 19. září 2018

Dovolená v See - Tyrolsko - Alpy

Tak jako loni tak i letos a vlastně i předloni jsem vyrazili do Tyrolska do vesnice SEE.

Proč právě tam a již potřetí?

Protože se nám tam líbí, ubytování v apartmánu je bezva a paní majitelka je příjemná. Pronajímáme si větší apartmán - 2x ložnice a 2x koupelna + kuchyně.
V ceně pobytu je i letní karta, která člověku umožňuje využívat všechny dostupné lanovky, autobusy, plavecký bazén, muzea a venkovní koupaliště.
Jsou ještě místa, kde jsme předtím nebyli a také místa, kam se vracíme velmi rádi - například skoro 2 hodinová cesta do Švýcarska - autobusem ke kabinkové lanovce a tou až do horní stanice, pak přejít na sedačkovou  a tou až na vrchol, kde je hranice Rakousko/Švýcarsko. Pak využít další dvě sedačkové lanovky, abychom se dostali k patrové. Ta jezdí 2x za hodinu. Touto lanovkou dolů do údolí a pak cca 15 min pěšky do vesničky, kde je bezcelní zóna. I když jsou tam samé outlety, tak stejně je tam pro nás draho, ale ten zážitek z cesty i procházka vesničkou nejsou k zahození.

Letos jsem se cestou stavěli v Německu, chtěli jsem navštívit nejvyšší horu Německa - Zugspitze. Již několikrát jsem kolem jeli, ale nebyl čas. Letos byl, ale.... I těch skoro 100eur bych za cestu lanovkou tam i zpátky zaplatila, ale napřed byla na obrazovce v dolní stanici vidět mlha a pak, když jsem koukla na obrazovku a viděla cca 10 cm sněhu a teplotu -8C, tak jsme to vzdali. Přece jenom v tenkých teplákách, kšiltovkách a šusťákové bundě by to nebylo ono.
Takže Zugspitze zatím nepokořena.
Tak alespoň procházka po okolí - kousek od Zugspitze

Cestou do Švýcarska
 Loni byla nádrž plná vody. Letos vypadala takto - a nejenom tato nádrž.

 Zde děti jezdili na voru.

 Také koryto řeky bylo značně vyschlé.

 Cesta lanovkami - letos jsme měli odkryto neb prcek už je větší a já mohla fotit.


 Pohled na Švýcarsko

 Patrová lanovka

 Cestou zpět jsme pozorovali sviště

 A již se blížíme do Rakouska

 Podařilo se mi zachytit jednoho svištíka

Opět jsme během dovolené cestovali každý den autobusem a každý den jsem vyjeli lanovkou na jiné místo.

Zde jsme byli již loni, ale strašně pršelo, takže jsme se nahoře otočili a jeli dolů. Letos jsme se prošli.



 Líbí se mi jezera v Alpách



 I ty mraky jsou boží



Takže letos 2x Alpy - začátek a konec prázdni. Odpočatá daleko více než od moře. Děti nadšené, já něco málo upletla a hodně toho nachodila.
Myšákovy konečně vypadl jeho první zoubek.
Tak pro letošek Aply sbohem - snad příští rok se znovu setkáme.


5 komentářů:

  1. Terko, muselo být nádherně. Díky moc za tip. Dala bys i na to ubytko? .-)

    Úplně Ti rozumím, mě to taky více táhne do hor než k moři, resp. moře se mi líbí, ale musela bych jezdit mimo hlavní sezónu, ta vedra mě ničí a jenom ležet u vody nebo plavat by mě víc než týden nebavilo. Zato horské lokality, ty mě nikdy nezklamaly, to jsou nejlepší dobíječe baterek :-)) Krásné dny A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko - brali jsem to přes Booking a je to Apartmán Soliva v městečku See. Když se kouknete na oblast Landeck, tak tam toho bude víc. Prvně jsme si vybrali Apartmán Soliva a pak jsme jeli opět tam. Jinak si myslím, že i ostatní budou OK.

      Vymazat
    2. Teri, díky moc za tip :-)

      Vymazat
  2. Terko, to jsou fotky jako z naší dovolené - byli jsme jen kousek od See - v Ischglu v Chalet Sofie. Už popáté :-) Stejně jako vy - milá paní domácí, prostorný apartmán, příznivá cena a hlavně karta, na kterou se dá mj. jezdit lanovkami za těmi okouzlujícími výhledy. Krásné podzimní dny P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlo děkuji za další typ na ubytování. My to See měli letos jen tak tak. Když manžel objednával bylo skoro plno. Takže další krásné ubytování se bude hodit.
      T.

      Vymazat