pondělí 24. září 2018

Ponožková vlna aneb co jsem si přivezla z Apl

Ještě Vám dlužím jednu vlastně dvě fotky z dovolené.
Během pobytu v See jsme navštívili i městečko Landek. Letos jsme se tam vlastně vypravili poprvé. Navštívili jsem i jejich středověký hrad, kde je stálá expozice a krásná hra pro děti. Německy se tak nějak domluvím, ale číst v němčině to moc né. A tak jsem si hrací plán vzala v angličtině. Nakonec jsem to překládala jak z němčiny tak i angličtiny. Německy sice umím lépe - domluvím se, ale anglicky je čtení pro mě snažíš. Po splnění úkolů čekal na děti dárek v podobě krásného kamínku pro štěstí.
Takže tady je foto hradu.

No a z hradu jsme šli do města a já tam objevila krásnou galanterii, kde prodávali krásné ponožkové vlny. No neodolala jsem a koupila - tedy koupila drahá polovička. 4 klubíčka ponožkovky dvě pro kluky a dvě pro nás holky. Klubíčka jsem dostala jako dárek k narozeninám.
Sice jsem syslírnu o 4 klubíčka zvětšila, ale nehrotím to. I když jsem na začátku roku psala, že zpracovávám syslírnu a že nebudu kupovat vlnu, tak už jsem stejně svůj slib porušila. I když na svoji obhajobu musím říct, že půlku už mám zpracovanou a v syslírně mám samá klubíčka na tenké svetry. Na teplý svetr tam není skoro nic. Hodně mám Lace od Dropsu a také ponožkovky. Nová klubíčka jsou krásná a ponožky nosíme všichni.

3 komentáře:

  1. Moc pěkná ponožkovka Terezko, zrovna pletu ponožky a nakukuji k Tobě do návodu a na tabulku! Měj se krásně a těším se jaké z té vlny budou pěkné ponožky od Tebe!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak z této vlny to vidím tak na příští rok. Letos už mají děti vybráno a ještě musím doplést ponožky pro Ježíška. Takže až dopletu to co jsem si usmyslela, tak budou ponožky. Také já se těším na tvoje ponožky.
      T.

      Vymazat
  2. Terezko, vlna je nádherná.
    A díky tobě se pletou ponožky jedna radost. A obě najednou. Paráda, ještě jednou veliké díky.
    A také jsem začala plést nižší a ničemu to nevadí:-)
    Krásné dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat