pátek 12. října 2018

Pro Ježíška

Dneska ráno šel manžel do práce už po páté hodině - odcházel v 5:05 - vím to, protože i když nechtěl, tak mě vzbudil.
Takže jsem vylezla z postele již v 5:15, což jsem už dlouho neudělala. Většinou tak vylézám v 5:30.
Takže jak jsem psala, dneska jsem vylezla dříve a tak jsem v 5:55 začala fotit - děti ještě spali a tak byl klid.
Proto se omlouvám za fotky, ale nějak jsem si to potřebovala vyfotit a zrekapitulovat, co bych chtěla ještě letos k Ježíšku stihnout vyrobit a co již mám hotovo.

Takže zatím mám 10 párů ponožek. 
Jedenáctý je nahozený na jehlicích a ještě bych chtěla stihnout uplést další 3-4 páry. Min. 2 páry chci uplést a ty další dva podle času.

Pak je tu deka pro Myšáka - ta je již naštěstí hotová. Více o ní se můžete dočíst zde.
 

Každý večer, když mám uklizenou kuchyň, vyžehlené prádlo a děti již spí, beru do ruky háček a háčkuji čtverečky na deku pro Rozárku. Bude mít tu samou jako Myšák, jen v jiné barvičce.
Střed mám již hotový, teď dělám venkovní rantel. Chybí mi už jen asi 20 čtverečků. Uvidíme, za jak dlouho ji uháčkuji. Za jeden večer uháčkuji max. 2 čtverečky. Až doháčkuji, tak budu spojovat střed s tímto obřím rantlem.
PS: poučena Myšákovo dekou poctivě zatahuji konce již během procesu. U první jsem to nedělala a pak jsem toho měla moc.

Také jsem vytáhla zbytky Merina od Vlnapu. Chtěla bych holkám uplést návleky na ruce. Uvidíme kolik jich stihnu nebo zda je vůbec stihnu. Ráda bych klubíčka zpracovala. Možná místo návleků nakonec budou dvě šály - holčičí a klučičí, krásně barevná. Uvidím co vytvořím. Bohužel na svetr pro moje děti to není a žádné mimčo v dohledu. Takže uvidím co nakonec vytvořím.

No a tady máme jedno již stočené klubíčko ze dvou klubíček. Je to vlna Timmy. Barvička je tmavo modrá a modrý melír. Od každé barvičky mám cca 10 klubíček. Chtěla jsem pro manžela svetr. Protože se plete dvojitě, tak by to na svetr jedné barvičky nestačilo a tak bude melírovaný. Ze zbytku bych upletla svetr pro Myšáka. Ale již teď vím, že letos to nebude. Takže projekt přesunu na příští rok a nejspíš začnu již v létě, abych do příštích Vánoc měla oba svetry hotové.

No a co Vy, jak se připravujete na Vánoce. Už tvoříte, máte hotovo nebo se teprve chystáte.

Krásný podzimní víkend.

4 komentáře:

  1. Terez , ty jsi neskutečná! Tvé ponožky jsou parádní! Jsi šikulka, co toho zvládáš, obdivuji Tě. Taky už jsem dala na blog ponožky, ale na Tebe nemám. Budu ráda když zvládnu do vánoc tak patery. Začala jsem pozdě, ty jsi lepší! Krásný víkend Ti přeji ! Marcela

    OdpovědětVymazat
  2. Terezko, parádní kousky. Já teď upletla dvoje ponožky, poslední jsem nahazovala v pátek cestou do hudebky, pletla jsem při čekání, kousek v sobotu a neděli jsem měla postelový den, bacil mě bacil, spát mi moc nešlo a jen ležet a koukat taky ne, tak jsem pletla a dnes dokončila, jupí.
    Krásné podzimní dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko gratuluji k dokončení ponožek. Člověk si musí i na bacilu najít nějaká pozitiva.
      Snad už Vás ten bacil opusti.
      Také krásný podzim.
      T.

      Vymazat