středa 31. ledna 2018

Pletené ponožky

Dneska ráno svítilo sluníčko, žádné mraky. Počasí stvořené na focení.
Tak jsem Vám vyfotila všechny moje pletené ponožky. A když píši moje, tak opravdu jsou to ponožky, které jsem si upletla pro sebe.
Je jich už docela dost.
Teď v zimně, když jsem doma, tak je nosím každý den.
Zamilovala jsem se do nich.
Jsou příjemné, rychle uschnou a je mi teplo do nohou.
Tak tady je máte hezky všechny pohromadě.


Tak to zatím byla světlá stránka dnešního dne.
 
Taky máte občas den blbec? Já ho mám asi dneska.
Povedla se mi rozbít skleněné poklice na hrnec - snad na 1000 kusů. Střepy se rozlétly po celé kuchyni. Takže přestat připravovat oběd, střepy zamést, posléze kuchyň vyluxovat. Když přijel děda, tak nechat děti doma a jet do Tescomi pro novou. Tam mi paní řekla, že je mají pouze na objednávku. Nakonec jsem vzala poklici na pánvičku, neb hrnec mám již 12 let a již se tento typ nevyrábí.
Poklice tam sice drží, ale není to to pravé. No a kupovat nový hrnec se mi nechtělo. Tak snad se bude i s univerzální poklicí vařit dobře.
Ale co, říká se, že střepy přinášejí štěstí - tak snad to platí a já a celá naše rozvětvená rodina ho budeme mít.

3 komentáře:

  1. Terez, Tvé ponožky jsou super. Zase se do nich musím pustit. Vidíš a já tu měla jednu plonkovou poklici z hrnce, který už není a koupila jsem na Vánoce kvůli návštěvě novou pánev, těžkou, litinovou, velkou a poklice na ní sedí ,jako kdyby k ní patřila. Tak Tobě přeji aby střepy donesly hooodně štěstí, jo a svetr je úžasný, moc se Ti povedl! Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko dík. Jo kdyby to včera skončilo jenom tou poklicí. Nevím co jsem snědla, ale večer mi bylo tak zle, že jsem jenom ležela a nic nedělala. Dnes už je to lepší.
      Také se pustím do dalších ponožek. V syslírně mám sousty ponožkovky a děti mi z nich rostou. Takže pomalu ale jistě začnu plést dospělácké na Vánoce. Přijde mi to jako praktický dárek pro všechny. Ponožky jsou třeba.

      Vymazat
  2. Ahoj Barvínku, mám doma nějaké textilní šňůry, chtěla jsem z nich plést na rukou, ale nelíbí se mi výsledek a nemám na ně jiné upotřebení - jsou to Bobbiny šňůry, sv. modrá a mint, od každé jedno klubko, z tohoto obchodu: https://www.prizealize.cz/BOBBINY-SNURY-c6_762_2.htm?page=0&man=9
    Napadlo mě, jestli by se Ti nehodily? Na celý puf by to bylo asi málo, ale aspoň na část by stačily... Pokud bys měla zájem, daruji za poštovné. Kdyžtak mi prosím napiš na lencza15@seznam.cz

    OdpovědětVymazat