čtvrtek 23. srpna 2018

Předposlední týden prázdnin

Předposlední týden prázdnin se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci. Pak už jen týden a začnou nám opět nanovo školní povinnosti.
Dneska je čtvrtek a zítra si jedem pro svoje ratolesti k babičce a dědovi. Tento týden strávili s nimi na chalupě. Děti nejsou doma a já bláhová si myslela, kolik toho nestihnu. No něco jsem stihla a něco né.
Například jsem se stihla vykoupat v bazénu pouze jednou. Víckrát jsem to nestihla neb nebyl čas.
Také jsem nechtěla chodit do nákupního centra. Byla jsem tam každý den.
V pondělí jsem potřebovala chleba - ten jsem sice mohla koupit u nás v krámku, ale Myšákovi došli obědnané boxerky do Tchiba. Takže jsem je jela vyzvednout.
V úterý jsem tam musela znovu - pes nežral a tak jsem jela koupit konzervu. Cestu jsem si mohla ušetřit. Když jsem přijela, miska byla prázdná, ale....Pudlici je skoro 13 let, není tlustá a tak jsem raději jela pro konzervu. Nežrala od neděle neb to odjeli naši.
No a včera jsem tam byla znovu - pro chleba a něco málo koupit na dovolenou.
Dneska jedem do Decathlon koupit nepromokavé kalhoty. V neděli vyrážíme do Apl, tak abychom nezmokli jako minule.

No a co jsem stihla doma?
V pondělí jsem převlékla dětem povlečení. Naše přijde na řadu až dneska.
Od pondělí natírá drahá polovička dvě velká špaletová okna (trojdílná klasická velká okna)  v dětském pokoji a ložnici. Tak jsem hned v úterý dostala vynadáno, že převlékám postele, když on bude brousit rámy. Myslela jsem, že je má již obroušené.
V úterý jsem se vrhla na koupelnu. Normálně ji myji v neděli, ale tuto jsme odváželi děti k  babi a tak nebyl čas. No a tak jsem ji umyla. Vzala jsem i podlahu pěkně od podlahy. Zaklekla jsem a kartáčem jsem vydrhla spáry. Když už jsem v tom byla, tak jsem takto udělala i kuchyň.

No a pak ještě hezky po kolenou ložnici, kterou drahá polovička zasvinila broušením rámů. Večer ještě vyžehlila vyprané povleční a padla do postele.

Ve středu - tedy včera - jsem myslela, že budu uklízet, ale drahá polovička šla do práce ráno déle a natřela další vrstvou rámy i okna. A že odpoledne bude kytovat. Nakonec jsem kytovala já neb mám tenčí prsty. Musím se pochválit, šlo mi to dobře. Kytovala jsem cca 3 hodiny. Jen ty ruce nebo spíš prstíky ukazováčky pěkně bolí. No a telefon na otisk prstu asi ještě nějaký ten den neotevřu.
V osm hodin jsme ještě jeli do Lidlu a pak k babi pro švestkové knedlíky. Domů jsem dorazili po deváté hodině. Ještě jsem on-line zařizovali cestovní pojištění a pak nasazovali okna. Od dneška se má počasí pokazit, tak kdyby pršelo. Večeřela jsem v 22:00 a do postele jsem se dostala po půl jedenácté. Ráno jsem nechtěla ani vylést.

No a dneska je čtvrtek. Tak dneska snad převléknu naše postele.
Zítra jedem pro děti to nebude moc času a v sobotu budu balit.
Ještě jsem nezačala - jo vlastně začala. Připravila jsem si klubíčka. Tentokrát si beru pouze pletení. Háčkovné čtverečky asi nechám doma. Minule jsem se k tomu moc nedostala.
Takže si beru vlnu na 3 páry ponožek - možná že z nich bude párů 5. Uvidíme co stihnu.
Už jsem začala plést zbytkovky ze Sportiva Cotton. Pak jsem měla v krabičce na zbytkovky modrý melír. V syslírně jsme našla jedno klubíčko této vlny. No a jako poslední tu mám fialový melír - taktéž dvě malá klubíčka plus jedno velké.
Takže budu plést ponožky pro tu moji cácorku jen tak a pro mamku s taťkou k Ježíšku. Ze zbytků upletu dvoje dětské - nejspíš pro neteřinku a synovečka - to ještě uvidím.

No a v neděli vyrážíme na naše poslední prázdninové dobrudružštví a pak už jen škola.

PS: Včera jsem si jela pro švestkové knedlíky, které dělala moje 85 letá babička. Jsou z bramborového těsta, tak jsem alespoň nemusela vařit na dnešek oběd. Stejně bych to nedala.
Ona jich uvařila 40.

2 komentáře:

  1. Terezko, kdysi jsem pracovala na OSP ve skladu, ale chodila jsem i na brogády zasklívat okna. Kytování jsem dělala tak, jak mne naučili, nejdřív prstem, ale pak mne naučili fígl s příborovým nožem a tím šlo kytování super. Příborové nože jsou na konci pěkně zaoblené a udělá to ten správný žlábek na tom kytu. Třeba to vyzkoušíš ještě někdy...jinak jste skvělí ,co jste všechno stihli a babička, že ještě vaří v tom věku, také! Přeji Vám krásnou dovolenou! Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko dík za tip na kytování. Ještě letos ho využiji. Musíme překytovat ještě 1 celé okno - v ložnice jsme stihli i rozebrat, ale v dětském pokoji zatím né. Tam máme pouze venkovní tabulky. Takže po dovolené budem kytovat opět. Tak zkusím fígl s nožem.
      Krásný zbytek srpna.
      T.

      Vymazat