pondělí 13. prosince 2021

Všechny moje pletené ponožky

Přidala jsem se k ponožkovému KALu2021 s Upletusi a díky tomuto KALu se mi ponožky za letošní rok rozrostly o 6 nových párů. No a dalších 6 párů je nebo bude pro ostatní. Jsem docela ráda, že jsem se přidala. Ponožky se mi pomalu, ale jistě začínají prošoupávat v oblasti paty. No aby ne. Poslední rok pracuji z domova a ponožky nosím od října do cca května každý den. No a jelikož máme doma koberce, tak ponožky se začínají prošoupávat.


Zjistila jsem, že některé letos pletené ponožky např. co mám na fotce na noze se mi začínají prošoupávat také. Je to asi materiálem. Nejvíc drží ponožky ze Sportiva od Vlnapu.

Takže mám ještě slušnou zásobu a příští rok určitě další ponožky upletu.

Pro letošek pro sebe končím.

Nejstarší mám z roku 2015.

6 komentářů:

  1. Překrásná teplá pohodlná zásoba ponožek. Obdivuji Vaši ponožkovou vytrvalost. Těším se na modely příštího roku. Přeji příjemný poklidný advent. Petra, Brno

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I Vám přeji poklidný advent. Ponožky je návyková záležitost, cestovní projekt a ponožek není nikdy dost. Ráda je střídám a v syslírně mám ještě krásná klubíčka, ze kterých bych si ponožky ráda upletla. Nevím, co by mi na toto téma řekla minimalistka, že mám 20 párů pletených ponožek a ráda bych další, ale jsou tak krásné, hřejivé a tak návykové. Hlavní benefit je, že se v nich vejdu i do kozaček a botasek. Prostě super tenké a hlavně teplé ponožky.

      Vymazat
  2. Nádherné barvičky. Mám stejnou zkušenost, ponožky ze Sportiva mi vydržely nejdéle. Klidný advent, Jiřina B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I Vám krásný a klidný advent. Občas si říkám, že to sportivo je už moc, že bych ráda jednobarevné. Po zkušenosti z jinými vlnami se vrátím k barevnému sportivu. Alespoň mám v zimně veselou náladu, když kouknu na nožičky.
      Jinak poslední dva měsíce jsem vyplétala znovu patu mému otci na 3 párech ponožek. Jen v tomto místě se ponožky prošoupaly. Taky je má již nějaký ten pátek.

      Vymazat
  3. Terezko, nádherná sbírka, krásná práce. K těm benefitum bych přidala i relax při jejich tvorbě. Díky tobě už nepletu jinak než obě na kruhových jehlicích a učím to i babičky, které mě vidí v knihovně a pletly postaru každou zvlášť na pěti ( já taky tak pletla než jsme se to díky tobě naučila jinak a lépe), do kabelky se vejdou vždy.. krásný poslední adventní týden. Moc se těším na pohádky s pletením..
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Bohunko, jsem ráda, že se návod líbí a je využíván. Jak už jsem několikrát psala, já je na pěti prostě nedopletu. Nebaví mě to. Jsem asi líná na to počítání. I tobě krásný poslední týden před Ježíškem.

      Vymazat