pondělí 10. ledna 2022

Předělávky v roce 2021

 V únoru 2021 jsem psala, že bych  některé projekty ráda předělala. No a jak to dopadlo:

Tady mám hromádku toho, co jsem chtěla předělat


Jako první jsem si vybrala modrý svetr z ponožkovky, který jsem pletla někdy kolem roku 2005.

Ze svetru s rolákem vznikl.... 

zapínací svetr na doma.
Na jaře jsem ho vyprala a místo svetru pod zadek mám svetr do půlky stehen. Nějak se mi  vytáhl. Ale mě to nevadí. Rada bych si letos upletla ještě jeden svetr na doma, ale bude douhý.

Jako další projekt jsem vzala původně rukávy pletené v roce 2010.

Takže z nepadnoucích rukávů, vznikl...

padnoucí svetr se 3/4 rukávme

No a jako poslední projekt, který jsem v roce 2021 stačila přeplést byl svetr pletený v roce 2019. Byl to raglánový svetr inspirovaný KateDavies Desing


No a vznikl ten samý svetr, ale vlastně není ten samý.

Rozdíl je v šířce rukávů, těla i roláku. Nový prostě sedí lépe.

No a na poslední kus se loni bohužel nedostalo, tak bych ho ráda přepletla letos a přidám i pár dalších svetrů, které jsem si pletla, ale již je nenosím, prostě mě přestaly bavit. Posílat dál je nechci, neb vlna je krásná, takže rozpářu a nahodím na něco jiného. Proč bych kupovala novou, když barvička se mi líbí, ale střih již ne. Nehledě na to, že by mi moji práci někdo těžko zaplatil.



2 komentáře:

  1. Je to parádní, moc se vám to povedlo. Také se chystám přeplést jeden svetr, ale nějak mi to nevychází časově. Tak snad to letos dám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I letos bych ráda pokračovala v přeplétání. Zatím mám připraveny další 4 svetry - jeden z loňska, který jsem nestihla přeplést, a pak 3 nové. Jeden už jsme začala přeplétet.

      Vymazat