úterý 4. února 2014

Estonský kringel

 Nedávno jsme na blogu Evy objevila kringel.
Vypadal úžasně, chtěla jsem ho upéct, ale až včera jsem se k tomu dostala.
Na pohled nevypadal nic moc, o to víc chutnal.
Má chuť jako trdelník, který se prodává na trzích.
No a  recept najdete zde.
Foto nic moc - foceno večer mobilem.

5 komentářů:

  1. A to ještě nemáš ani tucha o tom, jak velká ta hromada bude, až děti vyrostou!
    Příklad: Pubertální dítko přijde ze školy, všechno svlékne a letí to do koše, páč přece zítra nepůjde do školy ve stejném oblečení .... vezme na sebe tričko a tepláky, dvě hoďky se motá po bytě a zpátky do koupelny. Znovu všechno svlékne a mrskne do koše, páč je to propocené ... Dítko hupsne do sprchy, naparádí se a zdrhá na rande ... po návratu znovu šup s prádlem do koše ... vklouzne do nějakého domácího oblečku, který samozřejmě večer před spaním taktéž mizí v koši.
    Závěr: Jedno dítě rovná se jeden prádelní koš denně:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, tak to znám - já mám totiž koše na prádlo hned 3. Jeden má malá v pokoji na svoje, jeden má malej u nás v ložnici a třetí máme v koupelně na naše + barevné dětí. Peru každý den.
      No a moje malá není puberťák a přijde ze školky, převlékne se někdy se do domácího a večer to vše hodí v koupelně na zem a já pak do koše. Takže se začínám pomalu připravovat.

      Vymazat
  2. Milá Terko, nemohla bys mi prosím napsat ,kde jsi našla návod na ponožky pletené od špičky na kruhové jehlici obě najednou? Odkázala mne na Tvůj blog Zuzanka z Korálky dnů a tak pěkně prosím??? Zdravím a děkuji Marcela z blogu Všednodennosti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo já to mám z praktické ženy leden - únor 2013 - podle toho nahazuji. Protože jsem nějak nepochopila jejich princip pletení, tak jsem si našla sabrinu ponožky č. 28 a zbytek pletu podle ní - je to metoda ve 4 krocích. Jinak existuje knížka Pleteme dvě ponožky najedno (od špičky) a napsala ji Melissa Morgan-Oakesová.
      Nevím, jestli jsem ti pomohla.

      Vymazat
  3. Ještě mě napadlo, že kdybys to nesehnala a chtěla to ,tak bych se pokusila to nascanovat a poslala ti to mailem.

    OdpovědětVymazat