úterý 27. dubna 2021

Ponožkové vlny - recenze

K napsání tohoto příspěvku jste mě inspirovaly Vy - moje čtenářky, které jste mi pod příspěvky o ponožkové vlně začaly psát recenze.
Takže to sepíši do jednoho příspěvku.

Sportivo Cotton od Vlnapu

Sportivo Coton se na stránkách Vlnapu již dlouho neobjevilo. Já jsem ho kdysi koupila v akci - balení po 4 ks, tedy jeden balíček 200g ponožkovky.  Z této vlny pletu hlavně babičce, která nesnáší vlnu a tyto ponožky miluje. Plete se z něj dobře - malinko se při nošení vytahuje, ale zas tak strašné to není. Stačí vyprat a ponožky jsou opět OK.
Hodí se jak na ponožky, tak i na přehozy, deky, šátky a jarní čepičky.

Sportivo od Vlnapu

Poměr cena-kvalita je výborný. Klubíčko 100g vystačí na jedny dospělácké a jedny dětské ponožky. Je pravda, že ponožky pletu nižší. Nemám ráda vysoké ponožky, ale nejsou to vysloveně kotníkové.
Všechny ponožky peru s normálním prádlem v pračce na 30-40C. Drahá polovička má jedny od roku 2013 a drží stále, i když je neustále tahá. Ponožky dostávají zabrat na koberci i v pračce. Malinko žmolkují, ale to vyřeší odstraňovač žmolků.
Ponožkovku od Vlnapu lze využít i na šátky, šálky, lehčí čepice, rukavice, návleky, přehozy či deky, ale také na svetry. Lze z ní plést jednoduše i dvojitě - takto pletu zimní čepice, návleky a některé šály.
Děti říkají, že malinko kouše, ale dá se to přežít.

Ponožková příze Aktiv - recenze paní Jiřiny

zde jsou stránky, kde se dá sehnat
https://www.natalina-klubka.cz/www-natalinaklubka-cz/eshop/74-1-Ponozkova-prize/0/5/2157-ponozkova-prize-Aktiv-2500-bila
Příze je kvalitní a příjemná, tomu kdo plete pro lékaře nebo sestřičky mohu vřele doporučit. Samozřejmě je i v jiných barvách, já jsem potřebovala čistě bílou. Uměla bych si z této příze představit i dětský svetr, je jemná a nekousavá.


Delight od Dropsu

Z této ponožkovky jsem zatím pletla jenom dva šátky a na ten je tato vlna OK, ale ponožky bych z ní plést nechtěla. Vlna není stejně silná po celém návinu a také stejně barevná - tedy mě se povedlo koupit dvě klubíčka stejné barvy i šarže, ale každé bylo barevně jiné - což mě u ponožek vadí. Chci je mít obě stejné. Hledala jsem i na internetu. Našla jsem několikatery ponožky z Delightu, ale co pár to jiná barva - co pár co každá ponožka z páru to jiná barvička. Prostě to tak je a mě se to nelíbí. 


Best Socks od Vlna Hep - recenze paní Jiřiny

Na omak je stejná jako Sportivo (Vlnap) ale jsem dost rozčarovaná z kvality. Vlna je v klubíčku několikrát navázána bez ohledu na barevný přechod a tak je chtě nechtě každá ponožka jiná. U jiné barvy bylo klubíčko na 3 místech zacuchané. Už si jí nekoupím.

Sock Bamboo od Himalaya - recenze paní Jiřiny

Jsem moc spokojena. Příze je příjemná, nekousavá a krásně proužkuje. Tu mohu vřele doporučit i na jiné věci než ponožky.

 Fabel od Dropsu

Z této vlny jsem zatím pletla pouze doplňky. Na ponožky se teprve chystám. Pletlo se mi z ní docela dobře. Barvičky má krásné a to jak samovzorovací, tak i jednobarevné. 


Ponožkovka Strumpf und Sportgarn

Tuto ponožkovku jsem našla v syslírně. Bohužel jsem měla jen jedno klubíčko. Vlna je malinko silnější než ponožkovka od Vlnapu, ale pletlo se z ní úžasně. Vlna je jemnější, ale má o proti Vlnapu menší návin. Ponožky jsem pletla na jehlicích č. 2,5.


Ponožkovka STEP

Tuto vlnu jsem kupovala v Rakousku. Vlna je podobná Sportivu od Vlnapu, ale barevné přechody jsou v celém klubíčku stejně dlouhé. 


Sport Sock od Red Heart - recenze od paní Jiřiny

Tato vlna je podobné kvality jako sportivo. V polovině i na začátku klubka je část ze žluté barvy, která odděluje naprosto stejné poloviny. 


Gründl Hot Socks Pearl Color - recenze od paní Jiřiny

Je to úžaná ponožkovka s příměsí kašmíru. Můžete ji koupit na Natalina klubka.


 Pokud by jste měly recenzi na další ponožkovou vlnu, napište mi do komentářů a já ji ráda přidám k ostatním.

2 komentáře:

  1. Dovoluji si přidat ještě další 2 vyzkoušené ponožkovky.
    Sport Sock od Red Heart je podobné kvality jako sportivo, v polovině i na začátku klubka je část ze žluté barvy která odděluje naprosto stejné poloviny. Lépe přechod vynikne pleteme-li ze středu klubka.
    GRÜNDL Hot SOCKS PEARL Color je úžasně jemná ponožkovka s příměsí kašmíru. Pletla jsem z ní ponožky pro miminko i pánské, také svetr pro mě. Nebála bych se použít i na svetřík pro miminko. Kupovala jsem opět na Natalina klubka.
    Hezký den, Jiřina B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za další recenze. Přidala jsem je k příspěvku.

      Vymazat