středa 27. července 2016

Pletené ponožky aneb YARN ALONG 86

Tak už mám hotovo, dopletla jsem další ponožky pro Ježíška.
Tentokrát pro moji sestru.




Jsou pletené na jedné kruhové jehlici od špičky.
Velikost č.38
Jehlice č.3 - neb jehlice č.2,5 šroubovací jsem zatím nenašla.
No a vlna - Sportivo cotton od Vlnapu kupováno před lety v akci.
No a také  dopleteno - zbyly mi 2 malá klubíčka - tak na ponožky pro panenku.
No a co vše jsem z této barvy upletla.
5 párů ponožek.
Mrkněte se.
Jedny dospělácké a čtvery holčičí - pro neteře a neteřinky.

No a ještě další ponožky budou postupně přibývat.
Během léta bych chtěla dodělat ještě alespoň 3 páry ponožek, když jich vyrobím víc budu ráda.
Pro Ježíška mám naplánováno ještě spousty dalších věcí např. 3 dětské svetry a také bych si chtěla uplést jeden či dva pro sebe - na zimu do práce. Mám jenom 3 teplejší svetry. Mám sice pletené 2 svetro-kabátky, ale ty se mi pod kabát nevejdou a jezdit bez svetru to nejde.
No ale zpátky k ponožkám.

Ze syslírny jsem vytáhla zbytky Sportiva Cotton barva béžový melír a jedno klubíčko modro-zeleno-hnědo-béžové a potom Sportivo modro-béžovo-šedé a už nevím jaká další barvička.

To Sprotivo Cotton hnědo-béžový melír bude pro synovečka a ještě včera večer jsem našla 2 další klubíčka - takže upletu ještě synovci.
Když jsem minulý víkend pletla na chalupě a děti se ptaly pro koho budou ponožky a já řekla, že pro Ježíška, tak malá prohlásila, že budou stejně pro ně, protože stále dostávají pletené dárky, které pletu já. No a já na to, že třeba M by asi pletené ponožky nebo čepici nenosil. No a M se na mě tak podíval a povídá - Pletené ponožky nosím rád. Takže jsem se s M domluvila, že mu jedny k Ježíšku upletu. No a aby to jeho bráchovy nebylo líto, tak dostane také - ten bude mít béžovo-modro-hnědo-zelené.
No a to poslední klubko bude pro drahou polovičku a našeho malého Myšáka.


Takže hurá, syslírna se zase o pár klubíček zmenšila a ještě snad do konce prázdnin zmenší o další.
Ale ještě tam toho dost zůstává, ale poctivě pletu a nenakupuji další ponožkovku a vlastně skoro vůbec žádné vlny. Odolávám - vlastně ani nikam do města nechodím a akce na e-shopech mě zatím neoslovily. Takže zatím pohoda. Horší to bude z nástupem podzimu, kdy začne Drops mít akce na zimní klubíčka. Uvidím jak odolám.
Sportivo coton jsem tehdy koupila ve slevě. Líbilo se mi složení a barvičky. Byly to 4 různé barvičky a byl to balíček po 4 klubíčkách - celkem 200g.
No a až na jeden balíček jsem vše zpracovala.
Upletla jsem z něj pár čepiček a hlavně ponožky.
Takže co jsem z těch klubíček zatím upletla.
Je to čepička pro tu moji Rozárku.
Dále  ponožky pro sestru.
 
Více o ponožkách zde.
No a také ponožky pro moje neteře a mamku.
 
 
No a ještě mi zůstala tato barvička
Je to ta modro-růžová - první řada v levo, ale ta už je zadaná - ponožky pro moji mamku k Ježíšku a pak nejspíš uložím do syslírny na další Vánoční dárky pro rok 2017.
No a když tak koukám na tuto fotku, tak z druhé řady Sprotiva mi zůstala holčičí klubíčka. Klučičí jsem už vypletla. Takže letos přijdou na řadu holčičí a bude po dalších dvou klubíčkách. 
Už aby byla syslírna prázdná nebo alespoň ze skoro prázdná a já mohla nakupovat další a další vlny. Ale tentokrát budu nakupovat už méně. Mé už tolik do syslírny a budu se vyhýbat akcím na klubíčka.  I když je občas dobré mít něco nasysleno. Protože nápady se neptají a než přijde vlna, tak už mám vymyšleno něco jiného.

No a co čtu - dočítám S Madame Chic na úrovni. Stále mě nechytla, ale už ji dočtu. 
Jak už jsem jednou psala . První díl jsem přečetla jedním dechem. Druhý už byl malinko horší, ale četl se také dobře. Tento třetí né a né dočíst. Nějak mě to nechytlo. Takže čtu, ale hodně pomalu.







2 komentáře:

  1. So many beautiful socks! I too am knitting Christmas socks, my problem is I forgot I would have to knit for half a dozen big footed men! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I will have to knit also socks for men. Now I knit children's socks, after women's socks and last men's socks.

      Vymazat