pondělí 18. prosince 2017

Třetí adventní

Včera jsme doma zapálili 3 svíčku na věnci. No a za týden bude po Štědrém dnu. Ten čas letí.
Já nestíhám.
V pátek jsem zadělala 3 dávky cukroví - 2x slepované (jednou s kakaem) a pak na pracny.
Slepované jsem pekla v sobotu do 23:30 a v neděli jsem dělala pracny. Těch jsem zadělala z 1,5 dávku. Budu dávat i babičce a mamce.
U nás teď peče ségra a já. Mamka nestíhá a babi už to nedává.
No a proč jsem vlastně v sobotu pekla až do takto pozdních hodin?
V sobotu jsme s dětmi vyrazili za manželovo sestřenicí - pořádala oslavu narozenin svého muže a rodičů. Bylo to docela příjemné předvánoční posezení v restauraci, ale...
Malému asi nesedlo jídlo a tak v neděli ráno to šlo z něho napřed dolem a pak i horem. Odpoledne se přidala teplota. Takže je doma s dědou. Ve 3 ráno se probudil, že je mu horko - teplota skoro 38C. Super - takže to bude nejspíš nějaká střevní chřipka - týden před Vánocemi. Ve středu měl mít ve školce besídku - nejde. Je smutný, ale co se dá dělat. Do konce roku už do školky nepůjde. Do čtvrtka bude hlídat děda a v pátek jsem doma já. Ještě že je děda v důchodu a rád se o malého postará.
Plány se mi hatí.
Sice péct už toho moc nebudu - mám 5 druhů a ještě upeču kokosky ( známá se tuhle chlubila, že má už 13 druhů cukroví, ale její dcera nechodí do práce a tak peče ), nám to stačí. O Vánocích se nepřejídáme a stejně mají raději vánočku než cukroví.
Ještě budu muset trochu poklidit. Ale co mě štve nejvíc je to, že jsem si na pátek vzala dovolenou, že budu balit dárky. No a to s Myšákem doma nejde. Takže si do konce týdne dám asi každý den noční a budu balit dárky, až děti usnou. Včera jsem si už připravila do tašky dárky pro Rozárku.
Ve 23:00 jsem si vzpomněla, že jsem tam zapomněla dát písanky, takže jsem je ještě hledala.
Našla a přidala. Večer budu balit. Pak mě čeká Myšák, drahá polovička a ostatní. Dárky už mám všechny koupené, tak snad je najdu. Možná budu dokupovat pár maličkostí, ale snad už né. Obchody jsou teď plné lidí.
Večer jsem si přinesla ze sklepa krabice od bot. Letos to pojmu trochu jinak. Dárky chci dát do krabice, aby nebylo poznat co jsou měkké dárky.
No a jak jste na tom s dárky Vy? Už máte všechny nebo ještě stále čekáte.

PS: nejsem cvok, co kupuje dětem písanky, abych je donutila se učit. Ta moje Rozárka si o ně napsala v dopise pro Ježíška sama. Chce se zlepšit v psaní.

2 komentáře:

  1. Terezko sleduju Tě jak jsi šikovná, jen těch ponožek ,co jsi napletla! Jsi vážně dobrá..a nápad s krabicema se mi líbí. Určitě bude rodinka překvapená, co vlastně se v balíčku skrývá...Myšáka je mi líto, tak snad mu bude do vánoc dobře! Užijte si to spolu všichni! Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko děkuji. U Myšáka je to už lepší - už nechce ležet, doma ho to s dědou nebaví. Je ještě na dietě, takže neustále škemrá, co všechno by chtěl. Tak snad do Vánoc to bude OK.
      T.

      Vymazat