čtvrtek 2. srpna 2018

Raglánový svetr

Tak jsem včera nahodila na nový projekt.
Svetr minimalist mám hotový a tak již nic nebránilo tomu, abych vzala nová klubíčka a začala.
Takže tady máme můj nový projekt.
Asi jsem jediná, kdo v tropických vedrech vezme do ruky 100% vlnu a začne plést svetr na podzim. No ale času není mnoho a já mám spousty plánů, které musím co nejdříve realizovat.

Takže co tu máme.
Vlna je Alaska od Dropsu - kupovaná letos v akci.  Barvička tyrkysová - moc to na ni nevypadá.
Vím, že jsem psala, že likviduji syslírnu, ale teplou vlnu na svetr pro tu moji cácorku jsem tam opravdu neměla. Takže jsem musela koupit.
Jehlice jsou č. 5 - konečně po dlouhé době něco silnějšího. Jinak stále pletu max. na jehlicích č.4. Ponožky pletu na jehlicích č.2,5 takže pětky jsou opravdu velká změna. Doufám, že svetr bude rychle hotový.
Návod na raglánový svetr najdete u mě na blogu.
No a také jsem se po dlouhé době vrátila k večernímu čtení. Poslední měsíc jsem nějak neměla čas. Čtu pokračování Saturnina. Knížku dostala drahá polovička od Ježíška.


2 komentáře:

  1. Terezko ,minimalist Ti moc sluší! Povedl se! A na raglán jsem zvědavá, jaký bude... Ty teda jedeš s tím pletením.Přeji Tobě i dětem krásný zbytek léta! Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo moc nejedu. Minimalist jsem začala plést již někdy začátkem června. Na to, že je to jen hladce, bez rukávů a na velkých jehlicích jsem ho pletla opravdu hodně dlouho.
      Já už se také těším, jak svetřík dopadne. Pletu podle obrázku tak uvidíme, jak bude vypadat a zda se mi povede podle představ.

      Vymazat