pondělí 11. února 2019

Tipy na čtení

Původní plán byl, tento příspěvek zveřejnit už v pátek, ale...
Při nahrávání fotky jsem zjistila, že je mázlá a tak jsem to nechala až na dnešek.
O víkendu jsem knížky hezky znovu vyfotila a přidala ještě jednu, kterou jsem dočetla.
Takže dneska bych Vám ráda představila 5 knížek od Evžena Bočka.
Je to Deník kastelána a Aristokratka

Knížky jsou od dětství moje vášeň. Jsem milovník knih a také velký čtenář (tedy byla jsem až do doby, než se mi narodili děti, od té doby čtení pokulhává). Už jako malá jsem celé prázdniny proležela v knížkách. Každý večer jsem si před spaním min. 30 min četla. Jo kde jsou ty časy. No nic.
Poslední roky se ke čtení vracím - sice nečtu již půl hodiny, ale tak 10-15 min, ale i to je pokrok.
Knížky Ariskoktratka a její volné pokračování jsem dostala před lety od mojí mamky na doporučení její kolegyně. Knížka je to opravu skvělá. Vypráví patálie rodiny, které po revoluci vrátili zámek. Nastěhují se na něj a začíná velké dobrodružství.
 
No a knížka Deník kastelána je Bočkovo první knížka. Přiznám se, malinko mě zklamala. Sice jsem ji přečetla, ale Aristokratka je lepší.
Tento víkend byl ve znamení odpočinku a čtení. Původně jsem měli jet v sobotu na lyže, ale bylo náledí a tak jsem raději zůstali doma. No a já měla čas na čtení. Tak jsem četla. Jak už jsem psala, dočetla jsem Deník kastelána a začala číst Nikdyuš. Také jsem upekla štrúdl.
A docela hodně pletla.

No a teď už mám u postele další knížku - tentokrát pro děti.
Je to  Nikdyuš
Výsledek obrázku pro nikdyuš 
Koupila jsem jí té mojí cácorkce a tak jsem si říkala o čem tak je. Zatím je to dost ponuré, tak uvidím. Knížku jsem kupovala na doporučení Veroniky z blogu Princ a večernice.
 
Také občas čtete dětské knížky? Já tedy jo a nejenom dětem. Takový Harry Potter nebo ...

Krásný den a hodně času na čtení a jiné koníčky.

2 komentáře:

  1. A...společná radost...taky mám všechny Bočky, jen ale nepapírové...ve čtečce Kindle....Každá se mi líbila jinak, dohromady=vtipné čtení.....Hezký den. Milada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vtipné to je, jen jsem měla napřed číst Deník kastelána a teprve potom Aristokratku. Obráceným postupem se mi Deník moc nelíbil. Aristokratka byla prostě lepší. Už se těším, na další díl - tedy pokud nějaký bude.
      T.

      Vymazat