sobota 23. listopadu 2013

Baktus podruhé


Tak se mi podařilo dodělat baktus pro švagrouvou.
Snad se jí bude líbit.
Už se těším až si ho také upletu.
Další položka na Vánočním seznamu splněna.
Ještě mi chybí začištění, ale to je maličkost.

3 komentáře:

  1. Ahoj Terko, máš hezký dárek pro švagrovou. Ty považuješ začištění za maličkost, já si naopak říkám, že bych raději pletla další díl než sešívat a dokončovat ať pletené či háčkované dílo. A nejhorší bylo sháčkování čtverečků deky a pak jsem několik večerů zatahovala konce příze. Tak jsem moc ráda, že to máš jinak. ahoj Zuzana

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzko nepovažuji, ale u tohoto šátku je to hračka. Jelikož musím zatáhnout pouze konce vlny od nahahození ok a pak kousek od ukončení. Na šátek jsem použila jedno klubíčko, takže žádné navazování.
    Můžu se zeptat, jakou máš techniku na sháčkování čtverů?
    Teď mě čeká právě začištění deky a na to se fakt netěším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když to jde, připojuji čtverce rovnou při háčkování. První konec se snažím zaháčkovat a někdy se mi podaří i ten druhý. Když jsem háčkovala čtverce na deku, tak jsem netušila, jak mi vydá materiál a pak jsem si celou zháčkovala v pruzích - vždycky jeden dlouhý sloupek do jedné strany a pak druhý do připojované.....nejspíš to bude vidět na fotkách deky na blogu- pokud ne doplním. Vše jsem si rozložila na koberec a jak jsem u toho seděla na zemi a skrčená, vždycky jsem celá ztuhla. Spojené pruhy jsem už napříč sháčkovala v křesle, to už bylo lepší, ale než jsem zatahala konce....to snad bylo nekonečné.

      Vymazat